1 de 10
Recreació històrica

La pesta no espanta els visitants que omplen Monistrol pels Romeus com mai en un dissabte

La festa de recreació històrica que rememora els efectes de la pesta al segle XVI i la seva sanació gràcies a un miracle de Sant Sebastià, podrà tornar-se a viure aquest diumenge

Tres metges amb les seves màscares per no contagiar-se de la pesta | Pere Fontanals
per Pere Fontanals, Monistrol de Montserrat | 28 de gener de 2023 a les 21:13 |
Els efectes mortífers de la pesta no han espantat els visitants que aquest dissabte han omplert els Romeus de Monistrol de Montserrat com mai en una jornada de dissabte, tant al matí com a la tarda. Quadres i representacions dels efectes de la plaga, retrats d'aquella època, crides a protegir-se i carruatges plens de morts han submergit el poble en ple segle XVI.

Monistrol de Montserrat viu durant tot el cap de setmana la festa dels Romeus que rememora els efectes de la pesta entre la població però també la seva sanació gràcies al miracle del patró del municipi, Sant Sebastià, en una jornada que es repetirà aquest diumenge per a tot aquell que s'hagi perdut la primera jornada.


El poder feudal del Monestir de Montserrat sobre Monistrol i la seva influència sobre el Consell de la Vila, l'eminent construcció del nou temple parroquial de Sant Pere i els oficis que la conformen, les escenes quotidianes del municipi al mercat o a la font del gremi dels paraires, són altres elements que el visitant podrà viure en pròpia pell als carrers i places de Monistrol.

Tampoc no hi falten les parades gastronòmiques i d'artesania ni els espectacles itinerants que et poden sorprendre en qualsevol punt del recorregut.

 

Els Romeus de Monistrol han viscut un dels dissabtes més populosos que es recorden. Foto: AjMdM

 

Participació