1 de 10
Jutjats

La Fiscalia demana 10 anys de presó a un manresà per rebentar-li l'ull a un altre amb un ganivet

L'acusació també proposa que indemnitzi la víctima amb més de 155.000 euros per les lesions i les seqüeles patides

L'Audiència de Barcelona, en una imatge d'arxiu | EuropaPress
per Pere Fontanals, Manresa | 28 de gener de 2023 a les 14:00 |
La Fiscalia demana 10 anys de presó i una indemnització total de 155.694 euros per un manresà a qui acusa d'un delicte de lesions en el judici que se celebrarà el proper dimarts a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Segons l'escrit d'acusació, els fets van tenir lloc el 3 de desembre de 2021 al migdia en un habitatge de Manresa on es trobaven víctima i agressor. En un moment donat va iniciar-se una discusió entre ells i l'acusat li va etzibar un cop de puny a l'ull esquerre i tot seguit va agafar un ganivet de petites dimensions i li va clavar molt a prop del mateix ull.


Com a conseqüència d'aquests fets, la víctima va patir una ferida per tall a la regió malar esquerra, hipema, i perforació a nivell escleral del globus ocular esquerre amb sortida de contingut ocular, fractura del sòl de l'òrbita sense signes d'herniació o atrapament muscular, amb hèrnia del greix intraorbitari, fractura de la làmina pipiràcea amb bombolles d'aire intraorbitari i amb petita hèrnia de greix intraorbitari, hemosè maxil·lar, equimosi i edema palpebral superior i inferior.

Degut a aquestes lesions, la víctima va estar 54 dies de baixa, i com a seqüel·les va perdre la visió total de l'ull esquerre, amb hipema, fotofòbia i llagrimeix en el mateix ull, a banda de les conseqüències estètiques.


Per aquests fets, la Fiscalia demana per a l'acusat una condemna de 10 anys de presó, així com 10 anys més sense poder-se acostar a la víctima, i com a responsabilitat civil, proposa indemnitzacions de 3.540 euros per les lesions infringides, i 152.154 euros per les seqüeles provocades.

 

Participació