Un intern de Lledoners s'enfronta a 6 anys de presó per distribució de bitllets falsos mentre era de permís

L'home duia a sobre nou bitllets de 500 euros que tenien "un alt grau de similitud" amb la moneda de curs legal

Accés al centre penitenciari de Lledoners
Accés al centre penitenciari de Lledoners | Gemma Aleman
28 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:47h
L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà aquest proper dilluns un intern del centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, acusat d'un delicte de falsedat de moneda en la seva modalitat de tinença per a la seva expedició pel qual la Fiscalia li demana 6 anys de presó.

Segons l'escrit d'acusació, el 23 de febrer de 2020 l'acusat va ser reingressat al centre penitenciari de Lledoners després que no ho fes voluntàriament al final d'un permís ordinari del que gaudia. En el moment del reingrés, l'individu es trobava en possessió de nou bitllets simulats de 500 euros que, segons el mateix escrit, "havia adquirit essent coneixedor del seu oigen il·lícit i que poseïa amb l'ànim de distribuir-los".

Els bitllets intervinguts van ser analitzats detingudament pel Banc d'Espanya, que va concloure que tenien "un alt grau de similitud" amb la moneda de curs legal, fins al punt de fer-los "confundibles per al tràfic jurídic".

Per tot plegat, la Fiscalia demana per a l'acusat una condemna de 6 anys de presó per un delicte de falsedat en moneda, i una multa de 4.500 euros que es pot convertir en mig any més de condemna de presó en cas d'impagament.