Navàs es dota d'un servei públic propi d'habitatge

Un dels habitatges que disposa l'Ajuntament és l'antiga Casa del Mestre del Mujal, que es destinarà al col·lectiu jove de Navàs mitjançant un contracte de masoveria urbana

Un dels habitatges de l'Ajuntament de Navàs
Un dels habitatges de l'Ajuntament de Navàs | AjNvs
Redacció
28 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:33h
El ple de l'Ajuntament de Navàs va aprovar el passat dilluns 16 de gener l'establiment del servei públic d'habitatge de Navàs, que permetrà facilitar l'accés a l'habitatge a determinats col·lectius de població amb necessitats habitacionals.

Actualment, l'Ajuntament compta amb tres habitatges en propietat que se cediran en règim de lloguer o cessió d'ús a baix cost, amb l'objectiu d'atendre les necessitats temporals d'habitatge de col·lectius vulnerables i per fomentar l'emancipació juvenil. Un d'ells és l'antiga Casa del Mestre del Mujal, que es destinarà al col·lectiu jove de Navàs mitjançant un contracte de masoveria urbana. Els altres dos habitatges, situats al carrer Devesa, aniran destinats a persones amb situacions temporals d'emergència habitacional.

A través del reglament aprovat es regulen les característiques i el funcionament general del servei i, una vegada transcorregut el període d'exposició pública, s'aprovaran les bases específiques i la convocatòria per accedir a cada un dels recursos.

Així doncs, aquest és un pas important per tal de revertir la problemàtica de la manca d'oferta d'habitatges de lloguer al municipi, posant al servei dels col·lectius més vulnerables els habitatges de titularitat municipal a preus socials i assequibles.

Aquesta iniciativa complementa la resta de serveis prestats per l'Oficina Local d'Habitatge, entre els quals hi destaca la borsa de mediació per lloguer social, que fomenta la mobilització del parc d'habitatge en desús a preus de lloguer assequible.