Ampans acull la cloenda d'una formació de futurs líders d'entitats europees de la discapacitat

L'entitat bagenca és una de les impulsores del projecte Comcades, per formar en competències específiques a directius i emprenedors de l'Economia Social

Jornada de formació de Comcades a Ampans
Jornada de formació de Comcades a Ampans | Ampans
Redacció
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:28h
Aquests dies Ampans ha estat la seu de la segona part del programa Comcades, impulsat per l'Associació per a la Recerca i la Formació sobre la Integració a Europa, Arfie, de la que forma part l'entitat amb seu el Bages. Ampans, membre del comitè directiu d'Arfie, ha reunit durant tota la setmana una quinzena de representants de deu entitats provinents de diversos països d'Europa que han treballat les grans línies d'un projecte de formació en competències per a futurs líders de les entitats de la discapacitat des d'una visió global de l'economia social a Europa.

Comcades II ha estat un projecte que finalitza a Ampans, amb quatre mòduls de formació a directius d'entitats sense ànim de lucre i empreses de l'economia social. El darrer mòdul, ha anat a càrrec d'Ampans com a entitat impulsora i amfitriona de la trobada, i durant tota la setmana ha impartit diverses disciplines centrades en l'abordatge de l'impacte de situacions de crisi, com la viscuda recentment per la pandèmia, en les entitats sense ànim de lucre que presten serveis socials.

Directius i responsables d'entitats com Aphem, de Luxemburg, les franceses Faire-ESS i Tricentenaire, les portugueses Fenacerci i Cercig, i les italianes Demetra, Cadiai i Legacoop Sociali, a més de representants d'Arfie i de la pròpia fundació Ampans, han participat en un extens programa formatiu que va començar dilluns sota el títol De la crisi a la represa: qualitat i innovació de la intervenció social als territoris.

Els participants, professionals de les entitats europees que participen al Comcades, han presentat bones pràctiques i han intercanviat experiències i coneixement sobre autonomia, tecnologia i comunicació, entre d'altres matèries.

El programa ha comptat amb ponents de la pròpia organització Ampans i amb ponents externs, com Araceli Estruch d'ISocial, que ha presentat l'estudi d'impacte de crisis com la sanitària als serveis socials, o bé Andreu Gatuellas, psicòleg, formador i coach, expert en intel·ligència emocional, sobre la resiliència dels directius de serveis socials.

Comcades és l'acrònim de Competències Específiques de directius i emprenedors de l'Economia Social (Compétences Spécifiques Des Cadres / Empreneurs De l'Economie Sociale), en marxa des del 2008, i que ha donat pas al Comcades-2, un projecte innovador que té per objectiu:

- Dissenyar i testar una prova pilot a cada país implicat d'una formació professional per a càrrecs directius actius en el sector de l'Economia Social i organitzacions sense ànim de lucre, en el camp de la discapacitat.
- Fonamentar les bases perquè aquest programa de formació sigui reconegut dins del marc de qualificació europeu.
- Consolidar la cooperació entre agents d'ES creant una xarxa europea on compartir i difondre valors i eines que facilitin el debat sobre la formació professional i la innovació.

Amb la cloenda del quart i últim mòdul de formació, que s'ha fet a Ampans, ara l'organització recollirà tot el coneixement que s'ha generat a llarg del programa Comcades 2 per tal de crear i donar lloc a una formació reglada a nivell europeu destinada a formar els futurs directius i líders del sector de la discapacitat a Europa.
Arxivat a