El canvi de contenidors de Manresa tindrà un equip de nou informadors durant 5 anys

El ple de l'Ajuntament aprova l'adjudicació d'aquest contracte i el de la campanya de difusió per més de 2,2 milions d'euros

Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous
Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous | Pere Fontanals
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:08h
El ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous ha aprovat l'adjudicació del contracte de la campanya informativa del canvi de contenidors que viurà la ciutat previsiblement a la tardor, que tindrà una durada d'un any i pujarà 483.000 euros, i del contracte del servei d'informadors ambientals per al mateix objecte, que tindrà una durada de 5 anys i que inclourà un equip de vuit informadors i un coordinador, per un import total d'1.804.800 euros, tots dos imports amb l'IVA inclòs.

El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, es va felicitar de debatre "els que són els dos últims punts que es portaran a terme en sessió plenària sobre la implantació dels nous contenidors tancats". En aquest sentit va assegurar que "segurament encara n'haurem de parlar molt, però el recorregut polític per instaurar el nou model es completa amb aquests dos dictàmens".

Un dels punts que va posar en alerta els grups de l'oposició va ser el baix import de l'oferta guanyadora del concurs d'informadors, de l'empresa SM Sistemas Medioambientales, d'1,8 milions sobre un import de sortida de 2,1 milions. Fem Manresa va denunciar que l'empresa havia presentat aquesta oferta "precaritzant les condicions dels treballadors", i va advertir Gemma Boix que "pagant poc als treballadors no tindrem un bon servei, i segurament tindrem baixes i altes contínuament perquè trobaran altres feines més remunerades".

Huguet va respondre que, d'acord al plec de clàusules que contempla una oferta a la baixa temerària, la Mesa de contractació va instar l'empresa a presentar justificants de viabilitat de l'oferta presentada, i aquesta ho va fer, tal i com va poder comprovar la pròpia Mesa.

La regidora del PSC Mariana Romero es va qüestionar si era necessari tenir una plantilla d'informadors durant cinc anys i no es podia passar amb menys. "Seran cinc anys i segurament s'haurà de prorrogar", va respondre Huguet. "Estem canviant la vida de 78.000 persones que veuran afectat els seus hàbits", va continuar. El regidor de Ciutat Verda va explicar que està comprovat que "després d'un període d'implantació d'un nou model de recollida selectiva, la gent es relaxa, i cal que hi hagi un equip de persones que donin continuïtat a la recollida selectiva".