El cicle 3/4 de música tornarà amb un concert de contrabaix i piano de Núria Casas i Aitana Avilés

Serà diumenge al migdia i es podran escoltar obres de Bach, Misek i Granados

Núria Casas i Aitana Avilés
Núria Casas i Aitana Avilés | MEES
Redacció
26 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:36h
L'Espai de la Plana de l'Om acollirà aquest diumenge, 29 de gener a les 12 del migdia, el primer dels tres concerts del cicle 3/4 de música amb un duet format per Núria Casas (contrabaix) i Aitana Avilés (piano) que interpretaran obres de Bach, Misek i Granados. 

La contrabaixista manresana Núria Casas -exalumna del Conservatori de Manresa - i la pianista mallorquina Aitana Avilés Marín són companyes de promoció de l'ESMUC i s'ajunten en aquesta ocasió per oferir un concert ple de contrastos.

El contrabaix mai havia estat un instrument solista, però a partir del segle XIX experimenta una important transformació tècnica que es consolida amb obres de gran qualitat musical com la Sonata d'Adolf Misek, que interpretaran Avilés i Casas. El romanticisme d'aquesta peça contrasta amb l'elegància barroca de la Suite 2 de Bach però al mateix temps sembla insignificant davant la terrenalitat wagneriana de les Goyescas de Granados, peces que seran interpretades a solo.

Es tracta d'un concert que englobarà grans diferències tímbriques i estilístiques, les quals seran narrades al públic per les mateixes intèrprets.

Com a teloners del concert, la formació Mel Quartet, integrada pels alumnes del Conservatori de Música de Manresa Josep Vallejo (violí), Joan Soler (violí), Carla Altimiras (violoncel) i Pol Oliva (piano) interpretaran Bagatelles op. 47 d'A. Dvorack

Les entrades per assistir al concert de Núria Casas i Aitana Avilés tenen un preu de 6 euros i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.