La versió teatral de «La trena» de Laetitia Colombani, arriba al Kursaal amb les entrades exhaurides

La protagonitzen les actrius Cristina Genebat, Carlota Olcina, Marta Marco i Clara Segura, que també assumeix la direcció de l'espectacle

«La trena» ha esgotat les entrades de quatre funcions
«La trena» ha esgotat les entrades de quatre funcions | LaPerla29
Redacció
26 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:41h
La sala gran del Kursaal acollirà en quatre funcions, dissabte a les 8 del vespre, diumenge a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda i dilluns a les 8 del vespre, la versió teatral de La trena que ha produït LaPerla29, basada en el llibre homònim de Laetitia Colombani i que va tenir un èxit editorial fulgurant. La protagonitzen les actrius Cristina Genebat i Marta Marco -que també en signen la traducció i la dramatúrgia-, Carlota Olcina i Clara Segura, que n'ha assumit la direcció. Les entrades per a totes quatre funcions ja estan exhaurides.

Per donar el tret de sortida a l'abonament del Toc de Teatre arriba al Kursaal aquesta història de tres dones que, tot i haver nascut en continents diferents, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.

A través de la metàfora de la trena, l'obra parla de la llibertat de les dones d'escollir el destí, la resiliència davant les complicacions, la tendresa que cura, la sororitat que entrellaça les lluites particulars i les esperances compartides. Són les vides de la Smita, que lluita pel futur de la seva filla en una Índia separada per castes; la Giulia, que afronta la fallida del seu taller familiar a Itàlia, i la Sarah, que veu amenaçada la seva exitosa carrera d'advocada al Quebec per un càncer de mama. Lluiten contra allò que s'espera d'elles, afronten les adversitats amb tenacitat i es determinen a aconseguir el que és essencial per elles. No es coneixen, però les unirà la lluita contra el destí que els havia estat reservat i la voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió. Vides particulars i resistents com els cabells de les dones.

La funció de diumenge 29 de gener a les 12 del migdia es podrà seguir a partir de sobretítols que es projectaran en una pantalla, així com per audiodescripció a través d'un sistema de receptors i també bucle magnètic i amplificació de so.