1 de 10
Turisme familiar

Set Fruitons s'amaguen per Sant Fruitós de Bages

Set éssers fantàstics ajudaran a descobrir el ric patrimoni natural i cultural del municipi en una activitat de turisme familiar

Un dels Fruitons que hi ha a Sant Fruitós de Bages | AjSFB
per Redacció, 25 de gener de 2023 a les 16:15 |
A partir d'aquest pròxim diumenge, conèixer la cultura, les tradicions, el patrimoni i els espais naturals de Sant Fruitós de Bages es podrà fer d'una manera divertida gràcies als Fruitons, set éssers fantàstics que s'han amagat per tot el terme municipal i que són els protectors de tot allò que ofereix el municipi.

Aquests personatges, en forma d'escultures de dimensions humanes, es troben ubicats en set punts del municipi i són els protectors de diferents valors que cal preservar: l'aigua, les muntanyes, la vinya, l'art, el patrimoni arquitectònic, la cultura i el passat tèxtil.

Amb aquesta proposta, l'Ajuntament ha creat un itinerari que permetrà que els visitants coneguin i descobreixin tots els tresors i valors del poble, alguns d'ells encara poc coneguts. Cadascun dels personatges explicarà a qui el trobi tot allò que s'amaga en aquell punt i els elements més rellevants de la ubicació.

Proposta per a tots els públics


El projecte dels Fruitons s'ha ideat per tal que petits i grans puguin gaudir plegats descobrint el municipi amb una proposta didàctica pensada per fer en família.

Es tracta d'un llibret informatiu que recull la història de cadascun dels éssers i dona pistes sobre on es pot trobar. Un cop localitzat el personatge, els participants només els quedarà rascar-los l’esquena i deixar-la calcada en el llibret, ja que cadascun d'ells hi té un tret distintiu diferent. Un cop es tinguin les set marques, i per tant s'hagin localitzat tots els Fruitons, es podrà recollir un premi ben especial.

El material didàctic, i la seva validació un cop estigui finalitzat, així com la recollida de l'obsequi, es podrà fer a l'Ajuntament, a la Biblioteca i al Nexe Espai Jove.

Apadrinats per les escoles


El Mr. Natura, la Teli, el Banyetes, l'Àrtic, el Memorístic, el Mr. Vi i la Fluffy són els noms dels personatges que s'amaguen pel municipi i que han estat ideats pels nens i nenes de les escoles.

 

Participació