Berni Puig i el Col·lectiu Artèria d'Artés presentaran «Arrels» en el marc del programa Duets

L'exposició s'inaugurarà aquest dijous a l'Espai expositiu Cal Sitjes d'Artés

Berni Puig i el Col·lectiu Artèria d'Artés han treballat conjuntament en «Arrels»
Berni Puig i el Col·lectiu Artèria d'Artés han treballat conjuntament en «Arrels» | CACiS
Redacció
25 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:04h
L'Espai Expositiu Cal Sitjes d'Artés acollirà des d'aquest dijous fins al 25 de març l'exposició Arrels que l'artista Berni Puig i el Col·lectiu Artèria d'Artés han desenvolupat en el marc del programa Duets a partir de la temàtica d'enguany: Identitats. La inauguració de l'exposició serà aquest dijous a 2/4 de 7 de la tarda.

Sota el nom de Duets, el Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat el Forn de la Calç de Calders amb l'Ajuntament i la Biblioteca d'Artés, i el suport la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, presenta un programa expositiu per al desenvolupament de projectes de cocreació artística comunitària.

Cada edició es dedica a una temàtica concreta. Aquest 2023 és Identitats i cada exposició amb diferents títols parlarà d'aquesta temàtica. El resultat final, una vegada acabades les obres, és una exposició comuna oberta a la ciutadania que ofereix diferents visions d'una mateixa qüestió.

Cada exposició reuneix dos components diferents; per un costat artistes, creadors i creadores de diferents disciplines amb trajectòria professional i per l'altre artistes emergents, entitats, agents culturals, centres educatius d'Artés. 

Arrels és el resultat del treball individual i col·lectiu de l'artista Berni Puig i el Col·lectiu Artèria d'Artés. L'artista convidat ha estat format com a il·lustrador a l'Escola Massana de Barcelona (Catalunya) i com a gravador al Centro Internacional de la Estampa Contemporània de Betanzos (Galícia). Des del 2017 resideix al centre cultural i artístic Konvent de Cal Rosal.

El Col·lectiu Artèria esta format per gent d'Artés vinculada a l'art, amb intenció de crear xarxa per desenvolupar diferents disciplines artístiques de forma individual i col·lectiva. En aquesta exposició han participat Rosa Binimelis, Àngel Camacho, Raquel Luis, Maria Llop, Saad Omar, Jessi Padilla, Xavi Pous, Alícia Pradell, Héctor Sagués, Imma Vilà i Òscar Vilarasau Clotet.

Projecte conjunt
El col·lectiu Artèria i Berni Puig han treballat el concepte de l'arrel sota una mirada identitària. Han volgut extreure de les parets de la fàbrica tèxtil de Cal Sitjes colors i textures, memòria d'un passat industrial d'Artés que retorna en format plàstic contemporani.

Text d'Arrels
Arrels és buscar l'etimologia de l'ésser, de la paraula, del verb... anar a l'origen de tot o tan sols l'arrelament momentani d'una vida o part d'ella. La radicalitat d'arrelar en un lloc fix o deixar arrels per allà on passes, desarrelant físicament, però mai mentalment si les arrels són profundes.