1 de 10
Música

L'avinyonenca Alba Careta publica el nou disc «Teia» amb el seu grup

Acompanyada pels millors músics de l'escena jazzística actual, presenta sis composicions pròpies i dues versions

Alba Careta publica «Teia» | Microscopi
per Redacció, 25 de gener de 2023 a les 09:37 |
El proper 2 de febrer, el segell Microscopi publicarà el nou disc de l'avinyonenca Alba Careta titulat Teia. Acompanyada pels millors músics de l'escena jazzística actual, presenta sis composicions pròpies i dues versions molt sentides de música catalana de la nova cançó, sempre fidel al jazz explosiu, enèrgic i orgànic que la caracteritza.

Alba Careta Group està format per Alba Careta, trompeta i veu; Lucas Martínez, saxo tenor; Roger Santacana, piano; Giuseppe Campisi, contrabaix, i Josep Cordobés, bateria.


Teia és la fusta resinosa o una estella d'aquesta que crema amb facilitat. Aquest és el títol del tercer disc de la trompetista i cantant bagenca Alba Careta; un recull de les seves darreres composicions inspirades en les pròpies vivències que, després de la bona acollida dels discs Alades i Orígens, consolida a l'artista dins l'escena jazzística tant catalana com europea.

El concepte de Teia engloba les diferents lluites i convenciments que formen l'imaginari d'aquest nou àlbum: els conflictes interns que totes experimentem entre allò que se'ns imposa i el que realment creiem i volem per a nosaltres mateixes; l'experiència d'anar entenent que a vegades, la intuïció i l'esforç són la flama que ens guia per anar trobant el propi camí, l'autèntic; i com és d'important cuidar les coses senzilles i petites que ens envolten i, que al final, es converteixen en la foguera que ens acompanya, ens inspira i ens reconforta.


Participació