Unió de Pagesos inicia xerrades sobre sensibilització agrària a les escoles del Bages

Començaran aquest dimecres a l'Escola els Pins de Cabrianes

Unió de Pagesos farà xerrades sobre sensibilització agrària a les escoles
Unió de Pagesos farà xerrades sobre sensibilització agrària a les escoles | Arxiu
Redacció
24 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:39h
Unió de Pagesos inicia un cicle de xerrades a escolars de centres del Bages, en el marc d'un projecte del sindicat amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu que els nens i nenes de primària coneguin el sector agrari i la importància que té a la comarca. La primera xerrada tindrà lloc a l'Escola els Pins de Cabrianes, aquest dimecres a les 11 hores, a escolars de cinquè i sisè de primària, i en les properes setmanes se n'impartiran més a centres d'altres poblacions.

Les xerrades al Bages segueixen la iniciativa de l'activitat que va començar fa cinc anys a les escoles del Berguedà, a càrrec de sindicalistes d'Unió de Pagesos, i que enguany repetiran l'experiència en diferents centres d'aquesta comarca.

Unió de Pagesos va impulsar les xerrades a escoles del Berguedà, entre altres qüestions, per fer pedagogia davant d'un seguit de conductes incíviques amb les quals es troba la pagesia en el seu medi de treball. Aquests fets, denunciats pel sindicat diverses vegades, vulneren la propietat privada i suposen un greuge important a l'activitat professional agrària: gossos voltant lliures pels camps, actituds irrespectuoses amb la ramaderia extensiva, danys ocasionats en el marc de proves esportives i cotxes que aparquen damunt dels sembrats són alguns exemples d'aquestes conductes.

Per a Unió de Pagesos, aquestes males pràctiques són en gran part fruit del desconeixement causat per la creixent desconnexió que hi ha entre les àrees urbanes i les rurals, no només en les grans àrees metropolitanes de Catalunya, sinó també en altres comarques.

A més d'incidir en aquests aspectes vinculats al civisme en l'entorn rural i agrari, a les xerrades la pagesia explica de primera mà als joves en què consisteix la seva feina, quins cultius hi ha a la comarca, quins aliments produeixen i com es processen, com contribueix la pagesia en la gestió del territori, la importància de produir aliments segurs i de qualitat i que aquests s'haurien de cobrar a un preu just.