Un veí de Sant Vicenç s'allibera d'un deute de 62.512 euros amb la Llei de Segona Oportunitat

Era pintor de construcció amb persones al seu càrrec que no va poder fer front als pagaments després de la crisi de 2008

Christian, el veí de Sant Vicenç que ha quedat exonerat del seu deute
Christian, el veí de Sant Vicenç que ha quedat exonerat del seu deute | RtD
Redacció
24 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:10h
El Jutjat Mercantil 11 de Barcelona ha dictat exoneració del passiu insatisfet en el cas d'un veí de Sant Vicenç de Castellet, pintor de professió que havia acumulat un deute de 62.512 euros al que no podia fer front, aplicant la Llei de Segona Oportunitat.

L'afectat explica que va arribar a aquesta situació arran de la crisi del 2008 quan era pintor d'obres grans amb personal al seu càrrec. Entre que les despeses eren gairebé les mateixes i que es va trobar amb l'impagament d'alguns clients, "la bola es va anar fent gran" fins que no va poder fer front al deute.

Com expliquen els advocats de Repara tu Deuda, la gestora que ha gestionat el tràmit del santvicentí, un dels grans avantatges de quedar lliures de deutes és la sortida de les llistes habituals de morositat. Això els permet també tenir béns al seu nom i "deixar de rebre les trucades dels bancs i entitats financeres que tanta angoixa provoquen els que tenen deutes contrets".

Aquesta legislació empara tant a particulars com a autònoms i els permet tenir una nova vida si compleixen prèviament una sèrie de requisits: l'import del deute no pot ser superior als 5 milions d'euros, que no hagi estat condemnat per delictes socioeconòmics en els deu darrers anys i que sigui considerat un deutor de bona fe.