La Comunalitat de Manresa estrenarà dimecres la seva primera ruta de memòria de l'activisme

Recordarà la Vaga de 1946 a la Fàbrica Nova, els concerts antirrepressius a la Pista Castell, les acampades pel 0,7% i del 15-M i l'atemptat amb bomba de l'extrema dreta contra el Casal Alimara

La ruta de memòria de l'activisme començarà a la Fàbrica Nova
La ruta de memòria de l'activisme començarà a la Fàbrica Nova | Pere Fontanals
Redacció
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 21:23h
La Comunalitat Urbana de Manresa estrenarà aquest dimecres la primera de les rutes de memòria de l'activisme que ha preparat per recuperar els escenaris més representatius de les diverses lluites que han construït i configurat el teixit de Manresa. La primera de les rutes es portarà a terme aquest dimecres 25 a 2/4 de 5 de la tarda. 

La ruta començarà a la Fàbrica Nova (el punt de trobada és a l'entrada principal, al costat del semàfor de l'avinguda Bertrand i Serra). Es farà una petita visita a l'interior de la fàbrica, de la mà de Jordi Bonvehí, membre del Centre d'Estudis del Bages. La Carme Botifoll, de l'Associació Memòria i Història de Manresa, explicarà la Vaga de 1946.

La ruta continuarà a la Pista Castell per recordar els concerts antirrepressius dels anys 80 i 90 del segle passat i la seva importància per als moviments socials de l'època. Ho explicarà un dels organitzadors d'aquells concerts. 

Tot seguit s'arribarà a la plaça Espanya on es farà memòria de l'Acampada del 0,7% dels anys 90 contra el Deute Extern amb el testimoni d'un dels seus protagonistes. La ruta continuarà en direcció al carrer Àngel Guimerà, 53, seu del Casal Alimara, que va patir un atemptat amb bomba el 1989 a mans d'un grup d'extrema dreta. Aquesta primera ruta acabarà a la plaça Sant Domènec per recordar l'Acampada del 15-M.