El Baxi Manresa comença la segona fase de la Champions

El Rytas lituà visitarà el Nou Congost aquest dimarts al vespre

El Baxi Manresa comença la segona fase de la BCL
El Baxi Manresa comença la segona fase de la BCL | FIBA
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:42h
El Baxi Manresa reprendrà aquest dimarts a les 9 del vespre la Basketball Champions League (BCL) amb la visita del Rytas lituà. Apart de la vessant competitiva, serà una bona oportunitat per reforçar la millora en el joc que ha experimentat el conjunt bagenc les darreres jornades ACB i buscar un triomf que canviï la dinàmica de resultats. Tot i que els triomfs són més vitals a la Lliga Endesa que a la BCL, al Nou Congost no es llença res. 

Martinas Geben i Devin Robinson seran les gran novetats a la BCL. Els dos jugadors interiors seran inscrits i podran jugar la competició continental enlloc de Tyson Pérez i Jordan Caroline. En canvi, Matthias Tass queda descartat al només poder fer dues incorporacions en aquesta segona fase el Baxi Manresa. Tampoc hi serà Adam Waczynski. El polonès es va lesionar contra l’Unicaja Màlaga i serà baixa per un període de temps indeterminat. 

Guillem Jou i Martinas Geben ha explicat els seus punts de vista abans del debut a la segona fase de la BCL. El capità pensa que el grup és "complicat. El nivell de tots els equips és semblant. Comencen de zero i hem de fer un resset. Crec que hem d’anar a totes i oferir una bona imatge". Del rival, Jou en destaca la qualitat de la seva plantilla i la capacitat de jugar l’u contra u

Pel seu cantó, Geben creu que "el nivell del Top-16 serà alt" i demana al seu equip "centrar-nos en nosaltres". El lituà es troba molt a gust al seu nou club i destaca el paper dels seguidors. "La nostra gent ens dona suport i això és gratificant. Estic content que tothom m’hagi acceptat amb els braços oberts. Espero donar el meu màxim nivell", ha declarat Geben. 

Els Rytas és l’actual campió de la lliga lituana després que la temporada passada destronés el potent Zalguiris de Kaunas. A nivell continental l’equip amb seu a Vilnius va gaudir d’un temps d’esplendor i va guanyar dos cops l’Eurocup (2004-05 i 2008-09). Per les seves files hi han passat jugadors com Sarunas Jasikevicius, Nicolás Laprovittola i Jonas Valanciunas. Actualment, el seu jugador més destacat és el base nord-americà Marcus Foster amb una mitjana de 16,8 punts per partit. 

A la primera fase de la BCL va quedar en segon lloc en un grup que va compartir amb Tenerife, Peristeri i Bnei Ofek Dist Herzliya. El segon lloc que va ocupar va obligar-lo a jugar el play-in contra el PAOK de Salònica. Els grecs van dur els lituans al límit, però al tercer partit el Rytas es va imposar amb claredat i va classificar-se per al grup on hi ha el Baxi Manresa. 
Arxivat a