L'Anònima acollirà una vetllada popular de combats el proper 4 de febrer

Es faran una desena de combats de boxa, muay thai i kick boxing i altres activitats paral·leles

Presentació de la Vetllada Popular Manresa, aquest dilluns a l'Anònima
Presentació de la Vetllada Popular Manresa, aquest dilluns a l'Anònima | Pere Fontanals
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:31h
La nau central de l'Anònima de Manresa es convertirà en un quadrilàter el proper dissabte 4 de febrer amb combats de boxa, muay thai i kick boxing en la que serà la primera Vetllada Popular Manresa organitzada pel Club Esportiu Popular de Manresa amb la col·laboració d'Arran Manresa.

Segons han explicat aquest dilluns en roda de premsa, una quarantena de persones s'han apuntat als combats, però només se'n podran portar a terme una desena que donaran el tret de sortida a les 6 de la tarda. A banda, però, també hi haurà l'actuació bastonera de Manrússia Van del Pal, una mostra de commercial dance a càrrec de Nuè HXNDS i un concert de rap de Petit Kaos. La vetllada tindrà servei de barra i de bikinis.

El Club Esportiu Popular de Manresa va néixer l'abril passat per dotar la ciutat d'espais on els joves puguin autoorganitzar-se també en l'esport, com a motor de salut física i mental, "lluny del rols que a vegades se li atorguen, com l'individualisme, la hipercompetitivitat, l'esteticisme o els rols patriarcals", segons han explicat.

A banda, el club denuncia la manca d'espais a Manresa on poder practicar esport de forma autoorganitzada. Per això, el passat estiu, membres del Club Esportiu Popular i d'Arran, amb altres col·lectius, van alliberar la Pista Castell i van portar una moció per debatre en el ple de l'Ajuntament de Manresa.

Els convocants no estan en contra dels clubs de la ciutat, que "fan una tasca important de cohesió social", però sí que consideren que altres pràctiques més individuals actualment només tenen la possibilitat de fer-se en gimnasos, "que no tothom es pot permetre" i que, en ocasions, "potencien la competitivitat, un cert tipus d'estètica, i uns rols patriarcals".