Les escoles de Monistrol donen el tret de sortida al primer Romeus infantil

El municipi estrena versió per als més menuts amb l'objectiu de difondre'n l'esperit i assegurar-ne la seva continuïtat en el futur

Presentació de Romeus, aquest dilluns a l'escola FEDAC de Monistrol de Montserrat
Presentació de Romeus, aquest dilluns a l'escola FEDAC de Monistrol de Montserrat | AjMdM
Redacció
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:39h
Aquest dilluns ha començat a les dues escoles de primària de Monistrol de Montserrat la primera edició del Romeus infantil, una versió de la festa que té l'objectiu de difondre'n l'esperit i assegurar-ne la seva continuïtat en el futur. Per aconseguir-ho aquest dilluns s'ha posat en marxa un programa d'activitats del qual en prendran part els prop de 500 nens i nenes que actualment estan escolaritzats a les dues escoles de la vila: l'Escola Sant Pere i l'Escola FEDAC. El programa inclou propostes pensades per a totes les edats: des dels més menuts fins a 6è de primària.

A tots els alumnes se'ls ha lliurat un salconduit que hauran d'anar segellant a mesura que vagin realitzant les activitats de dijous i divendres als respectius centres educatius. Al final, divendres al migdia, podran participar a la festa final d'una recreació de Romeus en què els alumnes desenvolupen diferents rols.

Les activitats començaran dijous amb tallers de robes de colors, de petxines de pelegrí o de màscares de metge, depenent del grup d'edat. També hi hauran espectacles de titelles sobre els Romeus, conta-contes relacionat amb la festa monistrolenca, jocs de pistes a la plaça del Bo Bo i un petit curs per aprendre una coreografia per a l'espectacle final de divendres.

Divendres serà el torn de l'espectacle final. Des de La Canaleta tots els alumnes del poble faran una cercavila fins a la Sala Joan Carles Amat dirigida per un personatge de Romeus que interpretarà Pep Callau.

Un cop a la Sala Joan Carles amat hi haurà l'espectacle de fi de festa a l'entorn de la història de Romeus. L'espectacle inclourà animació, danses medievals i projecció d’imatges relacionades amb Romeus. Entremig no hi faltarà un bon esmorzar.