Una delegació valenciana visita Manresa per conèixer les iniciatives empresarials en sostenibilitat

Representants de la IVACE i de l'AIDIMME han conegut els projectes de les associacions dels polígons Bufalvent, Pont Nou, Trullols i Els Dolors

Representants de la delegació valenciana a la seu de Bufalvent
Representants de la delegació valenciana a la seu de Bufalvent | Bufalvent
Redacció
20 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:10h
Una delegació valenciana ha visitat aquest dijous Manresa per conèixer les seves iniciatives empresarials de foment de la sostenibilitat. Júlia Company, directora general de la IVACE, Vicente Sales, sotsdirector de l'AIDIMME i membres de les seves delegacions van participar en diverses reunions de treball a Manresa en les que van intervenir la regidora d'Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau, la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a la Catalunya Central, Maria Teresa Clotet, els presidents de les associacions empresarials de Manresa, així com tècnics, de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Manresa i Eurecat.

La visita a la ciutat es va iniciar amb un recorregut guiat al Parc Ambiental de Bufalvent per part del seu gerent, Ricard Jorba. El Consorci participa activament en diferents projectes d'economia circular i és un actiu col·laborador de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent. Seguidament, van traslladar-se per visitar la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa.

Al migdia, va tenir lloc la recepció institucional a l'Ajuntament i posterior reunió de treball en la qual es va comentar el desplegament de les EGM a València i l'eficàcia de la llei que les constitueix.

Per concloure, la delegació va visitar la seu de Bufalvent per conèixer els projectes tècnics de la Xarxa de Calor presentats per l'Aleix Vallverdú d'Aigües de Manresa i la comunitat energètica empresarial Manresa Il·lumina a mans de Josep Rosell, de l'oficina de sinergies Bufalvent.

Aquesta trobada, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manresa, ha permès tenir l'oportunitat de compartir experiències en projectes clau sobre sostenibilitat i la gestió de les àrees industrials, així com el desenvolupament del territori.