El projecte
Horts de Sant Benet situat a l'espai
Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages, va fer entrega dimarts de 1.000kg d'
excedent de carbassa de cacauet al
Plataforma d'Aliments de Manresa, gestionat per la
Fundació Convent de Santa Clara.
Horts de Sant Benet es un projecte d'
inserció sociolaboral gestionat per la
Fundació Catalunya La Pedrera. El seu coordinador, en
Ferran Argilés explica que el programa té per objectiu la generació de llocs de treball en l'àmbit de l'
agricultura ecològica i la jardineria, per a persones en situació vulnerable del territori, preferentment joves, per tal de treballar la seva inserció social i laboral al mercat de treball ordinari.
És un recurs obert que possibilita, a la
persona vulnerable, el manteniment del seu rol actiu en l'entorn que l'envolta, potenciant de les seves capacitats (personals, socials i ocupacionals).
Tot l'equip, personal d'inserció i d'estructura, està contractat per la
Cooperativa MANS, cooperativa social de productes ecològics que inserta laboral i socialment a joves amb dificultats. El model productiu dels horts es base en el cultiu de producte fresc i ecològic.
A part de l'entrega d'excedent al Bages, el projecte també ha donat 2.400kg de carbassa al
Banc d'Aliments de Barcelona.