Veïns de la zona del carrer dels Esquilets de Manresa estan farts d'incivisme

Demanen a l'Ajuntament el tancament de la plaça Porxada de nit, la col·locació de radars sònics i el tancament dels establiments a partir de les 10 de la nit

Alguns dels veïns han posat banderoles a casa queixant-se de l'incivisme
Alguns dels veïns han posat banderoles a casa queixant-se de l'incivisme | Cedida
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:42h
Veïns dels carrers dels Esquilets, Bonsuccés, Puigterrà de Baix i plaça Porxada han presentat a l'Ajuntament de Manresa una instància demanant que actuï contra l'augment de l'incivisme en aquesta zona del barri Vic-Remei de la ciutat. El document ha estat signat per una setantena de veïns afectats. Molts d'ells també han posat banderoles als balcons.

A la instància, els veïns es queixen de tres punts que provoquen molts problemes de soroll i també de falta de seguretat a les nits. Es tracta d'un local d'oci nocturn al carrer del Bonsuccés "amb música que se sent des de l'interior dels habitatges veïns fins altes hores de la matinada" i que "els seus usuaris provoquen crits i sorolls, baralles, brutícia, vòmits i orins" als carrers del voltant.

Un altre dels punts que, segons els veïns, ocasiona molèsties és la botiga de la carretera de Vic amb Esquilets "en què venen alcohol fins a altes hores de la nit, i en dies festius assenyalats, durant tota la nit". En aquest establiment, segons la queixa, les seus usuaris hi deixen "els vehicles en marxa i amb l'aparell de música a tot volum, mentrestant algun dels ocupants va a comprar begudes alcohòliques".

Finalment, el tercer punt és la plaça Porxada on "hi conflueixen clients del local d'oci nocturn i de la botiga" un cop tanquen els locals per fer botellots i "ocasionen de nou soroll, aldarulls, baralles, brutícia, orins, defecacions, pintades a les parets, i actes d'incivisme a altes hores de la matinada".

Els veïns asseguren que es veuen "greument afectats" i que han hagut de fer canvis en els seus hàbits de vida, modificant horaris d'entrada i sortida de casa seva i prenent mesures de vigilància i autoprotecció.

Els veïns han demanat a l'Ajuntament de Manresa que apliqui l'ordenança de civisme que ja té la ciutat, la reglamentació de circulació de vehicles i el respecta a la normativa de decibels del Mapa i Memòria de la Capacitat Acústica de Manresa.

A banda, la instància també demana el tancament de la plaça Porxada entre les 11 de la nit i les 7 del matí; la instal·lació d'un radar sònic que controli i multi als vehicles i vianants que generin sorolls que superin els límits permesos; el tancament en horari nocturn dels establiments alimentaris de venda personalitzada o d'establiments alimentaris en règim d'autoservei, i que la Policia Local de Manresa extremi la vigilància a la zona.