Castell de focs i concert de Dr. Prat, plats estrella de la Festa Major d'Hivern de Sant Fruitós

El Centre Ocupacional La Sagrera serà el pregoner de la festa juntament amb Guillem Lozano, com a pregoner jove

Dr. Prats oferirà el concert de Festa Major d'hivern a Sant Fruitós
Dr. Prats oferirà el concert de Festa Major d'hivern a Sant Fruitós | Promocional
Redacció
17 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:33h
El Centre Ocupacional La Sagrera serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major d'hivern de Sant Fruitós de Bages com a pregoners de l'edició del 2023.

La lectura del pregó serà el divendres 20 de gener, a partir de 2/4 de 7 de la tarda des del Teatre Casal Cultural. El Centre Ocupacional ha estat escollit enguany com a pregoner en reconeixement a la tasca que han realitzat en els darrers dos anys, per vincular els usuaris i usuàries del centre en la vida del municipi. El pregó jove anirà a càrrec del judoka Guillem Lozano, qui amb 15 anys, ha aconseguit col·locar-se primer al rànquing estatal, guanyant el campionat d'Espanya cadet (sub18) i aconseguint medalla júnior (sub21) al campionat d'Europa.

Durant el pregó també es farà un reconeixement a l'AVV de Les Brucardes, als equips de Protecció Civil i de les ADF, així com als diferents cossos d'emergències que van lluitar, colze a colze, contra l'incendi del passat mes de juliol al nostre municipi.

Durant el matí del mateix divendres 20, festiu a les escoles del municipi, s'ha programat un any més el Vitamina d'hivern, una activitat lúdico esportiva que es realitzarà al pavelló d'esports, dirigida a infants des de p3 fins a 6è de primària. L'activitat es realitzarà des de les 9 del matí i fins a la una del migdia amb la possibilitat d'ampliar l'horari des de les 8 del matí i fins a les 2 del migdia. El preu de l'activitat és de 10  euros per infant i cal inscriure's fins al 16 de gener en el següent enllaç.

El dissabte 21 de gener, dia de l'onomàstica del patró del municipi, es realitzaran els actes més tradicionals. La jornada començarà amb l'esmorzar de germanor entre les entitats i l'Ajuntament, a les 9 del matí al Nexe-Espai de Cultura. Durant l'esmorzar es farà el lliurament de la distinció a la trajectòria de les entitats locals amb un especial reconeixement a la Cooperativa La Agrícola, pels seus 130 anys d'història, i a l'entitat Sant Fruitós Escola de Futbol, en l'any del seu desè aniversari. Durant l'esmorzar també es reconeixerà a l'entitat Associació Ràdio Sant Fruitós, qui va celebrar el seu 40è aniversari l'any passat i no va poder ser reconeguda ja que l'esmorzar no es va celebrar degut a la pandèmia.

A partir de les 11 del matí, les activitats es traslladen a La Sagrera amb la missa en honor a Sant Fruitós, que es celebrarà a l'església parroquial. Un cop finalitzada la missa, a partir de les 12 del migdia, la plaça de l'Església acollirà l'actuació dels geganters i grallers de Sant Fruitós. A continuació, la Cobla Lluïsos de Taradell oferirà una ballada de sardanes que acabarà amb un vermut popular. Durant tot el matí, la Rectoria Vella obrirà portes per tal que tothom pugui visitar-la.

A les 8 del vespre del mateix dissabte arriba al Teatre Casal Cultura la comèdia M'esperaràs? de Carles Alberola. Les entrades es poden comprar per 10 euros (anticipades, jubilats i joves) o per 12 euros a taquilla.

La jornada de dissabte la tancarà un piromusical de focs artificials a partir de les 10 de la nit a la llera del Riu d'Or. Per tal de seguir l'espectacle es recomana que el públic se situï a tocar del riu o a les voreres de carretera de Vic, venint des de Manresa. Aquesta proposta es recupera del passat estiu, quan es va ajornar a causa de l'alt risc d'incendis forestals.

El diumenge 22 de gener arribarà una de les propostes més participades de la festa i que enguany celebra la seva 25ena edició: la Marxa del Terme. Aquesta proposta de natura i esport proposa dos recorreguts per fer a peu entorn el terme municipal, amb dues variants: una de 12 Km i una de 22 Km. Tots dos amb sortida des del Bosquet entre les 8 i les 9 del matí. El preu per participar en l'activitat és de 10 euros i inclou avituallaments durant la ruta i un obsequi en finalitzar. Les inscripcions poden realitzar-se presencialment al Nexe-Espai Jove i al gimnàs V2O o en línia.

A les 6 de la tarda del mateix diumenge 22 de gener, el col·lectiu Xarxa de Teatre Infantil, ha programat la proposta familiar L'aneguet lleig, un viatge musical de la companyia T- Gràcia. Les entrades es poden comprar per 5,5 euros (socis) o 7,5 euros (general).

El dissabte 28 de gener, se celebrarà el gran concert de Festa Major amb el grup Dr. Prats i la sessió de Dj Arzett. La festa començarà a les 11 de la nit al pavelló d'esports i acabarà a 2/4 de 4 de la matinada. Les entrades es poden comprar de forma anticipada per 10 euros o per 15 euros el mateix dia del concert. 

Durant el darrer cap de setmana de gener, també inclòs dins els actes de la Festa Major d'hivern, el diumenge 29 de gener, a les 11 del matí, es presentaran els Fruitons uns nous éssers que a partir de llavors es podran trobar en diferents punts del municipi i que faran descobrir a petits i grans, tot allò que amaga el passat i el pressent del municipi. La presentació d'aquest projecte de turisme familiar es realitzarà amb l'acompanyament d'unes fades màgiques que sortint des de l'espai de la memòria (Pl. de la Vila) guiaran als assistents fins a trobar un d'aquests éssers imaginaris.

A partir de 2/4 d'1 del migdia, se celebrarà la inauguració del Parc de Can Figueras, un nou espai verd i de lleure a tocar del parc del Bosquet que s'ha condicionat per tal que puguin gaudir-lo tots els veïns i veïnes. L'acte comptarà amb vermut per totes les persones assistents.

A la tarda, a 2/4 de 7, serà al torn del cinema amb la projecció de 42 segundos d'Àlex Murrull i Dani de la Orden, film inclòs en el Cicle Gaudí de cinema. Les entrades es poden comprar a partir de 3 euros.

Les entrades per al concert de Doctor Prats i per les diferents propostes programades al Teatre Casal Cultural poden comprar-se anticipadament a aquest enllaç.

L'edició 2023 de la Festa Major d'Hivern recupera totalment la normalitat d'abans de la pandèmia i tots els actes se celebraran sense restriccions.