1 de 10
Memòria històrica

Les reflexions al voltant dels camps d'extermini nazis tornen a Sant Fruitós

El municipi celebrarà, entre el 26 de gener i el 2 de febrer, una nova edició del cicle "Recordar per no oblidar"

L'exposició 'Resistents i deportades' inaugurarà la quarta edició del cicle
per NacióManresa, Sant Fruitós de Bages | 17 de gener de 2023 a les 11:43 |
Sant Fruitós de Bages acollirà, durant el que queda de gener i la primera setmana de febrer, la quarta edició del Recordar per no oblidar, un cicle que busca apropar a la ciutadania propostes que tinguin com a eix central els camps d'extermini nazis. Tot plegat per, precisament, no deixar que l'horror de l'Holocaust caigui en l'oblit. 

En aquesta ocasió, inaugurarà el cicle l'exposició Resistents i deportades, una mostra que repassa el paper de les dones dins dels camps de concentració i la seva lluita per sobreviure. S'inaugurarà el dijous 26 de gener, a les sis de la tarda, a la Biblioteca Municipal, i es podrà veure fins al dia 11 de febrer.


La segona proposta que s'oferirà estarà emmarcada en el Dia Internacional de l'Holocaust, el divendres 27 de gener. Aquell mateix dia, a les dotze del migdia, tindrà lloc un acte d'homenatge als deportats als camps d'extermini nazis que se celebrarà a l'Espai de la Memòria del municipi, ubicat a la plaça de la Vila. Durant l'acte, els i les alumnes de l'Institut Gerbert d'Aurillac llegiran un manifest així com també textos i reflexions sobre l'holocaust nazi, amb acompanyament musical a càrrec dels mateixos joves del centre. 

Tancarà el quart Recordar per no oblidar el club de lectura de novel·la del mes de febrer de la Biblioteca amb la lectura de El violinista d'Auschwitz de Maria Àngels Anglada. Serà el dijous 2 de febrer a dos quarts de vuit del vespre i estarà coordinat per Ignasi Puig.


El cicle Recordar per no oblidar està coorganitzat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l'entitat Amical de Mauthausen i l'Institut Gerbert d'Aurillac.

 

Participació