El Bages impulsa un espai gratuït de lleure infantil per millorar la conciliació laboral i familiar

Es tracta d'un nou servei promogut pel Consell Comarcal que s'adreça a famílies amb menors d'entre 5 i 12 anys i que es desplegarà per setze municipis

Juga Bages es desplegarà per setze municipis de la comarca
Juga Bages es desplegarà per setze municipis de la comarca | Catpress
NacióManresa
17 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:29h
El Consell Comarcal del Bages ha estrenat, aquest mes de gener, un nou servei de cura per a infants de 5 a 12 anys a un total de setze municipis del territori. Es tracta de Juga Bages, i el que pretén és "millorar la conciliació" d'aquelles famílies amb infants menors perquè  "puguin tenir temps per realitzar les activitats quotidianes i tenir capacitat de participar de manera plena al mercat de treball", assegura Àdria Mazcuñán Claret, consellerade l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat del Consell Comarcal, mentre afegeix que en el marc del projecte "també es dinamitzaran activitats i es programaran tallers en grups".

Amb la voluntat d'"afavorir la participació dels infants" en aquest servei, Juga Bages (que compta amb el finançament del programa Temps x Cures del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya)  disposa d'una selecció de jocs sensorials, de manipulació, de moviment, simbòlics i de construcció que s'adequaran a l'edat de cada criatura.

Com i quan accedir-hi?
Per accedir a Juga Bages, s'haurà de fer una reserva prèvia, a través d'internet, amb un mínim de 24 hores d'antelació cada vegada que en vulguin fer ús. Les famílies podran deixar l'infant l'estona que ho necessitin dintre de l'horari establert. En el moment de la inscripció, els pares i mares rebran informació sobre el servei amb els objectius, la metodologia, les activitats, l'horari i la normativa del servei.

L'espai estarà operatiu durant dues hores i mitja i, segons el municipi, obrirà un, dos o tres dies a la setmana. L'horari oscilarà entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre, depenent del poble. Juga Bages només tancarà durant els períodes de vacances escolars.

On es prestarà el servei?
El servei, públic i gratuït, es prestarà als diferents equipaments públics dels municipis d'Artés, Balsareny, Callús, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Fonollosa, Gaià, Monistrol de Montserrat, Mura, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Mateu de Bages, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet i Talamanca.

Juga Bages inclourà, també, un servei de préstec de jocs i joguines i se celebraran els dies internacionals que tinguin especial rellevància amb els infants. Totes les activitats aniran encaminades a transmetre els valors de respecte, igualtat i llibertat, i comptaran amb un equip format per una persona coordinadora i deu monitors i monitores de lleure.