Manresa acollirà una Audiència Memorial, amb testimonis de la Guerra Civil i la dictadura franquista

Serà el 25 de gener a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om

L'auditori de la Plana de l'Om acollirà l'Audiència Memorial
L'auditori de la Plana de l'Om acollirà l'Audiència Memorial | Arxiu
Redacció
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:03h
El dimecres 25 de gener, a les 6 de la tarda, a l'auditori de la Plana de l'Om de Manresa, tindrà lloc la celebració d'una Audiència Memorial. L'Audiència Memorial és un acte d'escolta, reconeixement i reparació dedicat a totes les víctimes i diverses generacions afectades per la Guerra Civil i la dictadura. És un acte pioner a partir de la història de vida de persones que van patir les conseqüències del cop d'estat militar del juliol del 1936, el període revolucionari, la guerra i la dictadura franquista, incloent la clandestinitat i les lluites per les llibertats.

Amb aquest acte es convida a trencar el silenci sobre fets de la Guerra Civil i la repressió de la dictadura, a participar en el reconeixement i la reparació moral a les víctimes i a posar en valor la capacitat de resiliència individual i col·lectiva.

És un acte obert a tothom, organitzat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manresa amb la participació d'Aequitas, centre de mediació, i l'Associació Memòria i Història de Manresa.

La sessió serà facilitada per la manresana Mireia Vives Puig i Jordi Palou-Loverdos, ambdós guardonats amb el Premi Justicia ADR 2022 de la Generalitat de Catalunya precisament per les Audiències Memorials.