Usuaris de la Fundació del Convent de Santa Clara aprendran a elaborar menús saludables

Dues dietistes donaran eines per aprendre a cuinar aliments bàsics en dos tallers que es faran aquest mes de gener

Una dietista nutricionista de l'ICS Catalunya Central
Una dietista nutricionista de l'ICS Catalunya Central | ICS
Redacció
12 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:10h
Amb l'objectiu d'ensenyar a elaborar menús saludables a baix cost, les nutricionistes Naila Guillén, de l'ICS Catalunya Central, i Alba Ribalta, de la Fundació Althaia, impartiran dos tallers per a persones usuàries de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa.

Els tallers tindran lloc aquest mes de gener al local de la Plataforma dels Aliments de Manresa (ctra. de Vic, 162). El primer es farà dilluns vinent, 16 de gener, i consistirà en una formació teòrica sobre alimentació saludable i consum de sucre, aprofitament alimentari, trucs i estratègies per fer una compra econòmica i saludable, i per aprendre a combinar els aliments i realitzar un menú setmanal a baix cost. La segona sessió, que serà pràctica, es farà el 23 de gener i tindrà com a objectiu mostrar receptes de plats saludables fets a partir de la caixa de menjar bàsic que proporciona el Banc d'Aliments a les persones en situació de vulnerabilitat que atén la Fundació. Les receptes seran fàcils i econòmiques. S'hi explicarà, per exemple, com cuinar al microones o com aprofitar coccions diverses quan es cuina al forn.

Aquesta iniciativa té com a finalitat millorar l'aprofitament dels aliments bàsics de què disposen els usuaris de la Fundació, facilitar-los nocions de cuina, reduir el consum de sucres i lluitar contra situacions com el colesterol elevat i l'excés de pes, entre d'altres.

A instàncies del Departament de Salut, els equips d'atenció primària han incorporat el darrer any la figura dels dietistes-nutricionistes, l'objectiu dels quals és promoure activitats per potenciar els hàbits i actituds de vida saludables, els canvis de conductes relacionades amb els factors de risc i el foment d'una alimentació equilibrada al llarg de les diferents etapes de la vida, de manera individual, familiar i comunitària.