Santpedor engega una Escola de Salut adreçada a les persones de més de 60 anys

La iniciativa és fruit del diagnòstic de Salut de Santpedor, impulsat per l'Ajuntament i el CAP, juntament amb altres agents del poble

Imatge d'arxiu d'una caminada del cicle A cent cap als 100
Imatge d'arxiu d'una caminada del cicle A cent cap als 100 | AjStp
Redacció
10 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:18h
La taula de treball de socialització de Santpedor fa salut, integrada per la ciutadania i amb la representació de personal del CAP i l'Ajuntament, posa en marxa aquest inici d'any una Escola de Salut per a persones a partir de 60 anys del municipi.

Es tracta d'una iniciativa sorgida fruit del diagnòstic de Salut de Santpedor, finalitzat el 2021, sobre l'estat de salut dels residents al poble i els factors que hi influeixen. A través de les taules de salut, concretament la de socialització, integrada per la pròpia ciutadania, entitats, agents del poble, CAP i Ajuntament, s'engega ara un espai de trobada i aprenentatge amb l'objectiu d'augmentar la salut de la població a partir de 60 anys. L'Escola de Salut vol ser un espai on es potenciï la socialització de les persones assistents i s'ofereixin eines i habilitats en aquest cicle vital de la vida en què es troben.

Al llarg de 22 sessions que tindran lloc del 7 de febrer a l'11 de juliol, les persones participants crearan xarxa a través d'activitats de tot tipus, des de manualitats a històriques, musicals o d'utilitat per al dia a dia. L'Escola de Salut de Santpedor tindrà lloc cada dimarts de 16 a 17.30h a la biblioteca Pare Ignasi Casanovas i per a participar-hi cal inscriure's de l'11 al 27 de gener al CAP o a la Biblioteca.

Més accions de salut comunitària per aquest 2023
Des de la taula de socialització de Santpedor fa salut s'han impulsat dues iniciatives més de salut comunitària que comencen aquest mes de gener.

Les Caminades Daurades pretenen reunir persones interessades en anar a caminar cada dilluns al matí, amb sortida a les 8 del matí des de davant del CAP Santpedor. De moment hi haurà un grup que farà caminades de 5 km i amb la perspectiva de futur de poder oferir una segona caminada simultània de 10 km. Les caminades estan inspirades en les sortides diàries que organitza el CAP Sagrada Família de Manresa amb l'associació de veïns. L'inici serà a partir del 16 de gener i cada mes es finalitzarà la caminada amb un piscolabis i una visita a una entitat del poble. Per participar-hi cal inscripció prèvia al CAP.

El taller de labors Les flors d'or s'encetarà el 18 de gener i el grup es trobarà cada dimecres de 10.30h a 12.30h a la Nau. Es tracta d'una teràpia molt beneficiosa i està adreçada a aquelles persones que els interessi les labors (mitja, punt de creu i ganxet) i vulguin gaudir d'una bona estona. Les inscripcions es poden fer al CAP o a la Biblioteca. 
Arxivat a