Ceps i Manduca celebra la seva 2a calçotada a Vallhonesta

Redacció
31 de març del 2010
576_1270021134P1020726
576_1270021134P1020726

Ceps i Manduca a Vallhonesta. Arxiu particular

En el marc de la programació de l'associació "Ceps i Manduca" de Sant Vicenç de Castellet, aquest diumenge es celebrà la 2a calçotada popular a Sant Pere de Vallhonesta. A les 10 del matí, més de 80 persones, entre grans i petits enfilaren la pujada cap a l'ermita romànica, la resta de comensals pujaren més tard a peu o en cotxe, fins arribar a les 110 persones.

Després d'esmorzar, els organitzadors començaren a preparar tots els queviures, fer foc i cuinar-los. Una colla pujaren fins a l'hostal de Sant Jaume de Vallhonesta i d'altres pujaren fins al Puig Soler, el cim més alt de Sant Vicenç, altres es quedaren a fer tertúlia al voltant de l'ermita.

El bon temps i la bona harmonia acompanyaren tots els santvicentins i forans. A l'hora de donar compte dels calçots (un miler) amb la salsa corresponent, tothom era a taula i no varen tenir pas temps de refredar-se, tampoc es refredaren les mongetes i els cigronets, i encara menys la carn, les botifarres, la cansalada viada, l'orella i el morro de porc. El que sí que es va refredar i molt, va ésser el cava i tota mena de begudes que ajudaren a pair el dinar.

Al capvespre i entre cafè i cafè, s'acabà la festa, organitzada amb gran èxit per "Ceps i Manduca", que va doblar amb escreix el nombre de comensals de l'any passat.

Des de l'associació cultural Ceps i Manduca es vol per agrair un altre any, al Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet la cessió del refugi de Cal Campaner i així com la cura que fa que aquest indret estigui perfectament cuidat i preservat.