La Cavalcada dels Reis de Manresa torna a la «normalitat» després de dos anys de Covid

La recuperació dels caramels és a punt de fer caure el rei Melcior a terra degut a l'ímpetu de la quitxalla per aconseguir-ne

El rei Melcior saludant la canalla en el darrer tram a peu de la Cavalcada
El rei Melcior saludant la canalla en el darrer tram a peu de la Cavalcada | Cristina Domingo
05 de gener del 2023
Actualitzat el 06 de gener a les 9:29h
La Cavalcada dels Reis de Manresa ha tornat a la normalitat després de dos anys afectada per les mesures anti-Covid i ha recuperat el recorregut tradicional, per les principals vies de la ciutat, amb descavalcada a la plaça Sant Domènec per arribar a peu, seguint els Tabalers de Xàldiga i la banda de música Band Torrats, fins a l'Ajuntament, on han fet l'adoració al nen Jesús i han estat rebuts per l'alcalde Marc Aloy que els ha lliurat la clau màgica que obre totes les portes. Al llarg de tot el recorregut hi ha hagut una presència massiva de famílies seguint el seguici.

La Cavalcada ha estrenat tres carrosses, la de regals, la carbonera i la de l'Hereu i la Pubilla, i noves coreografies que ha seguit el seguici que anava a peu.  A banda de les tres carrosses noves, també n'hi ha hagut dues del barri del Poble Nou, completant la comitiva. També s'han recuperat els caramels. L'organització tenia previst llançar-ne 300 quilos, però també han estat els protagonistes quan el rei Melcior ha estat a punt de caure a terra quan descavalcava degut a l'ímpetu de la quitxalla per aconseguir-ne. Després d'això, els reis Gaspar i Baltasar han baixat dels seus carruatges sense dolços per repartir.

Malgrat un desplegament de voluntaris molt nombrós, amb pràcticament mig miler de persones, i una comitiva formada per dotze carrosses, la Cavalcada continua mostrant-se amb una sensible falta de majestuositat, de lluentor, més evident entre els adults que entre els menuts, que han tornat a omplir els carrers de presència i il·lusió.

Un castell de focs ha acomiadat l'acte després que els Reis d'Orient s'hagin dirigit als infants des del balcó de l'Ajuntament.