Establiments i equipaments de Sant Fruitós de Bages seran punts lila

La iniciativa també s'ha implantat a Navàs i a Súria

Els establiments adherits tindran un distintiu a l'aparador
Els establiments adherits tindran un distintiu a l'aparador | AjSFB
Redacció
05 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:52h
Diferents establiments comercials de Sant Fruitós de Bages i els equipaments de l'Ajuntament, la Biblioteca, i el Nexe-Espai de Cultura, esdevindran punts liles, punts informatius de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització vers les violències masclistes.

A dia d'avui, ja són dotze els establiments comercials que s'han adherit a aquesta campanya, impulsada per l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els establiments del municipi que estiguin interessats en participar-hi poden posar-se en contacte amb l'àrea d'Atenció a la Ciutadania del carrer Padró, sigui presencialment o trucant al 93 878 97 01.

La iniciativa de crear una xarxa de punts liles té per objectiu crear i consolidar una xarxa orientada a informar, formar, sensibilitzar, prevenir i atendre les violències masclistes així com lluitar contra les actituds i els comportaments sexistes, reforçant la detecció de les violències masclistes així com la informació dels recursos municipals disponibles.

Els responsables dels establiments o equipaments adherits a la xarxa, rebran una formació per tal d'oferir-los eines per a poder realitzar un bon acompanyament i disposaran d'informació i recursos per informar i derivar, en cas que sigui necessari, els casos que detectin. Aquests establiments i equipaments comptaran amb un distintiu que els identifica i acredita com Punt Lila adherit a la Xarxa.

En total són 24 municipis de la demarcació de Barcelona qui s'han adherit a aquesta iniciativa. Al Bages, Sant Fruitós de Bages, Navàs i Súria són els tres municipis que formen part d'aquesta iniciativa.