L'Ateneu la Sèquia recorda que cada any fan festa Anti-Reis sense que s'hagi produït cap rebombori

Els comentaris per qui ho organitza, Al Qwa, porta als col·lectius a pensar en "l'augment del racisme a Catalunya i a la nostra ciutat"

Imatge d'arxiu d'una activitat a l'Ateneu la Sèquia
Imatge d'arxiu d'una activitat a l'Ateneu la Sèquia | Pere Fontanals
05 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:33h
L'Ateneu popular la Sèquia i l'espai Al Qwa han emès un comunicat arran dels nombrosos comentaris crítics amb l'organització de la festa Anti-Reis aquest dijous a la nit a l'ateneu manresà. L'espai recorda que cada any l'ateneu acull una festa Anti-Reis i que a molts altres pobles i ciutats també se n'organitzen. L'única diferència d'enguany és qui l'organitza, el col·lectiu antiracista que acompanya joves migrats Al Qwa.

Els organitzadors expliquen que el nom d'anti-reis "és un joc de paraules que juga amb que és la nit de Reis, una nit en que es fa bondat i no és de festa, però, alhora, és una mostra de rebuig cap a totes les monarquies, siguin del país que siguin". Fins ara, "mai no hi havia hagut cap malestar amb la tradicional festa d'Anti-Reis fins aquest any", raonen, quan s'ha generat una "reacció desmesurada" arrel de "comentaris racistes" a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

Això, fa que els organitzadors de la festa creguin "que el motiu d'indignació és qui ho organitza" i "no la festa en ella mateixa". Per això, consideren que "lluny de ser indignació per una tradició a la que no s'està atacant, el que estem vivint és una clara mostra de l'augment del racisme i la xenofòbia a Catalunya i a la nostra ciutat".