El PSC proposa el Kursaal per salvar la representació del «Misteri de la Llum»

Anjo Valentí lamenta la "poca convicció" del govern municipal per mantenir l'obra

Representació del «Misteri de la Llum» a l'església del Carme
Representació del «Misteri de la Llum» a l'església del Carme | AML
03 de gener del 2023
Actualitzat a les 8:10h
El PSC proposa que, en cas de no poder-se celebrar a l'església del Carme, la representació del Misteri de la Llum es traslladi al Kursaal o al Teatre Conservatori a fi de mantenir una obra que "tot i no ser secular", molts manresans "sentim com a una part consolidada i substancial de la Festa de la Llum", segons ha raonat el seu portaveun Anjo Valentí.

En un comunicat, Valentí lamenta la "poca convicció" del govern municipal per mantenir la representació del Misteri de la Llum, l'acte que "després de l'Aixada, és el que segueixen més manresans de la Festa de la Llum". Vista la resposta a la seva pregunta al final del passat ple de desembre, els socialistes consideren que la negativa del Bisbat a continuar celebrant la representació al Carme "sembla que ja li va bé al govern municipal".

Valentí tampoc entén com no es poden buscar alternatives per fer una assegurança sobre els retaules del Carme. "Si l'Ajuntament no el pot contractar perquè no és un acte seu, segur que ho pot fer l'Associació de la Misteriosa Llum o, fins i tot buscant, algun particular que vulgui col·laborar de forma filantròpica", ha assegurat.

Per als socialistes, qualsevol altra proposta, com l'ampliació de la representació de l'acte de la Concòrdia, que es va fer el 2022 a l'exterior a causa de les restriccions per la pandèmia, o qualsevol altra fórmula de les que van exposar des del govern en el ple, "no és viable amb el format que es feia a l'interior del Carme".

Valentí reconeix que per a la representació de 2023 "no hi ha temps perquè l'obra requereix de mesos d'assaig", però s'ha compromès a recuperar-la de cara al 2024, "amb el canvi de govern".