Artés commemora la diada del 2 de Gener posant en valor la Revolta dels Burots

L'escriptor i filòsof Jordi Pigem ha presentat el seu llibre "Tècnica i Totalitarisme: Digitalització, deshumanització i els anells de poder global"

Jordi Pigem durant la xerrada amb motiu de la diada del 2 de Gener
Jordi Pigem durant la xerrada amb motiu de la diada del 2 de Gener | Cedida
Redacció
02 de gener del 2023
Actualitzat a les 22:19h
Artés ha commemorat aquesta diada del 2 de Gener el 106è aniversari de la Revolta dels Burots posant-la en valor davant les dificultats actuals per revoltar-se davant les injustícies, l'explotació i la pèrdua de poder adquisitiu.

Els actes del 2 de Gener han començat al matí amb la pintada d'un mural i han continuat a la tarda amb una xerrada de l'escriptor i filòsof Jordi Pigem, que també ha presentat el seu nou llibre Tècnica i Totalitarisme: Digitalització, deshumanització i els anells de poder global.

Pigem ha posat sobre la taula la Revolta dels Burots de 1917, quan Artés s'aixecava davant del cobrament d'un impost que suposava un 20% de pèrdua de poder adquisitiu de la classe treballadora. L'escriptor ha contraposat aquesta revolta amb la incapacitat col·lectiva de revoltar-se contra una situació similar actual de pèrdua de poder adquisitiu.

El seu llibre Tècnica i Totalitarisme: Digitalització, deshumanització i els anells de poder global dona alguna de les claus de perquè actualment és més difícil revoltar-se com a societat i analitza com és d'indispensable organitzar-se en comunitats locals, no tant dependents de la digitalització i la tecnocràcia, per combatre les injustícies.