Sant'Egidio es torna a concentrar per la pau al món coincidint amb el primer dia de l'any

La comunitat ha aplegat de nou persones de diverses nacionalitats després de dos anys sense fer-ho per la pandèmia

Concentració per la pau de la comunitat de Sant'Egidio de Manresa
Concentració per la pau de la comunitat de Sant'Egidio de Manresa | Pere Fontanals
01 de gener del 2023
Actualitzat a les 20:04h
La comunitat de Sant'Egidio de Manresa ha recuperat aquest diumenge la concentració per la pau al món que celebrava tradicionalment cada 1 de gener fins a l'esclat de la pandèmia, que va impedir-ho els darrers dos anys nous.

La comunitat ha tornat a aplegar a la plana de l'Om persones de moltes nacionalitats diferents que viuen conflictes bèl·lics en els seus països d'origen i que han donat testimoniatge de la seva experiència personal.

Amb la recent mort del papa emèrit Benet XVI, la comunitat també ha destacat les paraules que ha pronunciat el papa Francesc durant l'Angelus que ha pronunciat aquest primer dia de l'any a la plaça de Sant Pere del Vaticà. "En la seva visita al dinar de Nadal de Sant'Egidio a Roma, Benet XVI va exclamar que era un dels únics llocs on no es podia distingir entre qui servia l'àpat i qui era servit", ha recordat Pere Sobrerroca a NacióManresa.

D'aquesta manera la comunitat de Sant'Egidio ha recuperat després de dos anys un dels seus actes més tradicionals durant les festes de Nadal.