Súria rebrà properament la certificació oficial de Municipi Cardioprotegit

L'Ajuntament ha ampliat la xarxa de desfibril·ladors externs automàtics (DEA), amb un total d'onze aparells fixes i un de mòbil

Desfibril·lador al barri de Salipota de Súria
Desfibril·lador al barri de Salipota de Súria | AjSú
Redacció
30 de desembre del 2022
Actualitzat a les 18:20h
Súria rebrà properament la certificació oficial de Municipi Cardioprotegit, atorgada pel comitè directiu del Consell Català de Ressuscitació (CCR). En els darrers mesos, l'Ajuntament ha ampliat la xarxa de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) contra accidents cardiovasculars, amb un total d'onze aparells fixes i un de mòbil.

El CCR és un organisme forma per societats científiques i mèdiques de Catalunya i Balears. El seu objectiu és promoure, coordinar i estandarditzar les activitats formatives, de recerca, de difusió i de bones pràctiques en suport vital i ressuscitació cardiopulmonar, d'acord amb les directrius oficials europees.

L'atorgament de la certificació de Municipi Cardioprotegit ha estat comunicada després de l'avaluació favorable del Pla de Cardioprotecció de Súria, presentat per l'Ajuntament al CCR. L'elaboració d'aquest Pla ha anat a càrrec de l'àrea municipal de Sanitat.

L'ús d'un DEA incrementa de forma molt important les possibilitats de supervivència de les persones afectades per un accident cardiovascular com a actuació d'urgència abans de l'arribada dels serveis professionals.

La xarxa dels DEA fixes de Súria és al centre urbà, als barris de Fusteret, Joncarets, Poble Vell, Salipota, Sant Jaume i Santa Maria, al Camp Municipal de Futbol, a la Piscina Municipal (temporada d'estiu) i al Pavelló Municipal d'Esports (resta de l'any). El DEA mòbil és al vehicle de la Policia Local.
Arxivat a