La manresana Propaganda pel Fet tanca l'any amb vint premis i més de 480 concerts

La productora ha publicat tretze discs durant el 2022, amb un 60% dels seus projectes liderats per dones

Marala ha guanyat dos Premis Carles Santos de la Música Valenciana
Marala ha guanyat dos Premis Carles Santos de la Música Valenciana | Generalitat Valenciana
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:37h
Fa més d'un quart de segle que és un referent català en el panorama de la producció musical, però any rere any la cooperativa manresana Propaganda pel Fet supera les seves xifres de treball i reconeixement. Aquest 2022, ha publicat un total de tretze discs dels seus artistes i grups, un 60% dels quals liderats per dones, que han recollit vint premis i han pres part en 481 concerts, alguns dels quals a l'estat espanyol, Colòmbia, Holanda, França, Mèxic, EUA, Costa Rica, o Hongria.

Propaganda pel Fet culmina el seu any més prolífic amb una mitjana de quaranta concerts i més d'un llançament discogràfic mensual. A més, els seus artistes i grups han recollit una dotzena de premis i vuit reconeixements com a millor disc de l'any.

Marala, amb Jota de morir ha estat reconeguda amb el Premi Enderrock de la Crítica 2022 al Millor disc de l'any, els Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2022 al Millor disc i al Millor disc de música d'arrel, i el Premi Ovidi Montllor 2022 al Millor Disc de Música de Folk.

Lia Kali va ser guardonada amb el Premi I Am Rap 2022 a la Mejor MC del Año, i amb Elane va rebre el Premi I Am Rap 2022 a la Mejor Canción del Año per Falso. Per la seva part l'Atlantis de Jazzwoman va rebre el Premi Carles Santos de la Música Valenciana 2022 al Millor Disc de Música Urbana.

Smoking Souls van recollir per La Cura el Premi Carles Santos de la Música Valenciana 2022 al Millor Disc de Rock i el Premi Ovidi Montllor 2022 a la Millor Producció i Arranjaments. També van aconseguir tres Mejores Discos Nacionales del 2022 a MondoSonoro.

Finalment, Xavi Sarrià amb Causa es va endur el Premi Carles Santos de la Música Valenciana 2022 al Millor Disc de Fusió i a la Millor Cançó. També va ser reconegut amb un Premi Ovidi Montllor 2022 al Millor Disc de Mestissatge i va aconseguir cinc Mejores Discos Nacionales de Mestizaje del 2022 a MondoSonoro.