Acció Sindical del Bages denuncia que Ampans no els legitima la secció sindical que han constituït als Comtals

Asseguren "haver demanat diàleg a l'empresa en diverses ocasions", sol·licitud que no hauria estat atesa

Centre d'Ampans als Comtals de Manresa
Centre d'Ampans als Comtals de Manresa | GSV
Redacció
28 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:59h
La secció sindical d'Acció Sindical del Bages del centre de treball d'Ampans als Comtals de Manresa denuncia haver patit "una vulneració del seu dret fonamental a la llibertat sindical" per part de l'empresa que, segons asseguren, ha arribat a assenyalar-les "durant una reunió general" i les ha "amenaçat amb citar els noms de totes aquelles treballadores que hagin reaccionat als posts de xarxes socials" del seu sindicat.

Segons expliquen, treballadores del centre dels Comtals d'Ampans afiliades a Acció Sindical del Bages van constituir una secció sindical aquest passat estiu, concretament el 26 de juliol. Des de llavors, asseguren "haver demanat diàleg a l'empresa en diverses ocasions", i que ha estat "negada, ignorant per complet la secció i desligitimant-la".

Acció Sindical del Bages, a més, afirma que en una reunió de l'empresa amb treballadores no afiliades del centre de treball van explicitar-los "la seva negativa a reunir-se amb la secció sindical". Totes aquests fets van ser denunciats i reivindicats per membres del sindicat durant el sopar d'empresa que es va portar a terme el passat 16 de desembre.

Les afiliades afirmen que continuaran demanant "que es legitimi l'òrgan" que han constituït i que se les escolti "sense discriminació", i que continuaran "realitzant les accions sindicals" que considerin pertinents, "fins que es reconsiderin les peticions de la secció i es realitzin les millores que consideren indispensables al seu centre de treball".