Junts per Sant Joan de Vilatorrada presenta una moció contra les ocupacions delinqüencials

La moció busca també pressionar els grans tenidors perquè posin part de l'actiu immobiliari que tenen per a l'atenció social

El portaveu de Junts Sant Joan, Eduard Mata, en una imatge d'arxiu
El portaveu de Junts Sant Joan, Eduard Mata, en una imatge d'arxiu | Junts
Redacció
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 19:06h
El grup municipal de Junts a Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella presentarà en el ple municipal del proper dijous, una moció contra les ocupacions delinqüencials. Aquesta moció que ja va ser presentada per Junts i aprovada, juntament amb el PSC, al Parlament de Catalunya el passat octubre pretén facilitar el desallotjament de les ocupacions delictives.

Es tracta d'una moció que manifesta "la voluntat i fermesa" de Junts de mostrar el rebuig  i de poder actuar amb més eines davant les ocupacions delinqüencials d'habitatges, naus i altres espais que són majoritàriament de grans tenidors, bancs o fons especulatius que generalment desatenen les seves responsabilitats i no actuen per fer-hi front, de manera que acaben afectant altres propietaris i la convivència de moltes comunitats de veïns o barris. 

És per això que la moció busca també pressionar aquest grans tenidors perquè posin part de l'actiu immobiliari que tenen per a l'atenció social. La moció persegueix dos objectius, segons el portaveu de Junts, Eduard Mata, "poder actuar amb més rapidesa davant les ocupacions delinqüencials i, al mateix temps, dotar als consistoris de més recursos per atendre la demanda d'habitatges social i d'emergència, que evitaria ocupacions fruit de la necessitat i que han de poder ser ateses i canalitzades amb més recursos des dels Serveis Socials per evitar-les".

Mata considera que "la propietat privada és un dret i per tant les ocupacions delinqüencials són una de les problemàtiques i reptes que tenim a nivell de país i municipal". Per això avisa que "Sant Joan no n'és una excepció, ja que patim diferents casos d'ocupacions delinqüencials que són significativament greus i que afecten la convivència i la percepció de seguretat de la ciutadania, tot i els esforços fets per minimitzar-ho i solucionar-ho que està fent la regidoria i la Policia Local del poble en cada cas".

Mata recorda que un dels dos pisos d'emergència social adquirit el 2018 per l'anterior govern i que es va acabar d'habilitar a finals del 2019 per l'actual, "encara no s'ha pogut utilitzar per atendre ningú ja que ha patit aquestes ocupacions delinqüencials diverses vegades impossibilitant-ne el seu ús".

Junts a Sant Joan i Sant Martí considera la millora de la percepció de seguretat i totes les qüestions que afectin a la convivència com a punts importants i prioritaris a nivell municipal, i per tant "estén la mà a l'actual govern per treballar conjuntament en aquells aspects necessaris que vagin en aquesta direcció".