Cardona aconsegueix més de mig milió d'euros dels «Next Generation» per a sis projectes d'eficiència energètica

Per a la instal·lació de dues calderes de biomassa, tres instal·lacions de plaques solars i un canvi d'enllumenat

Una de les subvencions és per a la instal·lació d'una caldera de biomassa
Una de les subvencions és per a la instal·lació d'una caldera de biomassa | Arxiu
Redacció
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:57h
L'Ajuntament de Cardona ha aconseguit, a través de les subvencions dels fons europeus Next Generation, 346.765,02 euros per a la instal·lació de dues calderes de biomassa al Pavelló Municipal i zona esportiva i a l'Escola Joan de Palà i, per altra banda, tres instal·lacions de plaques solars, per un valor de 180.036,03 euros, que generaran energia i consum per abastar sis equipaments municipals: l'Escola Patrocini, el Teatre Els Catòlics, l'ajuntament de Cardona, la Biblioteca, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal i el Camp de Vida Activa. El paquet de subvencions també inclou la renovació i el canvi de l'enllumenat del Camp de Vida Activa, que suma 25.000 euros més.

En total, són 551.000 euros en projectes que beneficiaran la població a través d'aquests equipaments municipals, amb fonts d'energies renovables, menys contaminants i que disminueixen la dependència dels combustibles fòssils i que reduiran la despesa econòmica i d'energia dels principals equipaments municipals i per tant pel conjunt dels cardonins.

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha assegurat que les actuacions "van en la línia dels eixos del govern municipal" i "demostra l'esforç del govern a buscar ajudes que inverteixin en l'eficiència energètica i redueixi els costos econòmics de l'Ajuntament".

"Treballem per a un poble energèticament més sostenible i per reduir, així, la despesa de tots els cardonins", ha manifestat Estruch.
Arxivat a