Vols reviure la històrica nevada del 1962 a Manresa a través de 240 fotos?

Memòria.cat ha publicat un web on mostra les fotos a partir d'un mapa interactiu i analitza les causes i les conseqüències d'aquest fenomen meteorològic

Passeig Pere III a l'altura del Quiosc del Mig després de la nevada de 1962
Passeig Pere III a l'altura del Quiosc del Mig després de la nevada de 1962 | Fotografia Francitorra / Memòria.cat
Redacció
23 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:41h
Amb motiu dels 60 anys de la històrica nevada que hi va haver a Catalunya el dia de Nadal del 1962, Memòria.cat publica un web que té com a objectiu recuperar imatges i informacions d'aquell fet a Manresa.

El web recull 240 fotografies que són el resultat d'una recerca documental i d'una crida feta als manresans. Memòria.cat creu que pot ser d'interès identificar els llocs de la nostra quotidianitat però de fa 60 anys i més en aquell context tan especial.

El web consta d'un primer apartat introductori amb una selecció de 50 fotografies representatives del conjunt. A continuació s'exposen totes les fotografies classificades per autors. Seguidament s'hi troba un mapa interactiu on poder visualitzar fàcilment com eren i com van quedar els carrers, les places i els edificis aquells dies de la nevada.

També s'hi troba un apartat dedicat a analitzar les causes del fenomen meteorològic; una crònica dels esdeveniments on destaquen les conseqüències que van tenir per als ciutadans de Manresa i com van reaccionar per superar les dificultats que la situació va provocar.

L'autor del web és Jaume Esquius Jofré, membre de l'Associació Memòria i Història de Manresa.