El Govern augmenta els descomptes a la C-16 i facilita la gratuïtat a la ronda de Manresa

La Plataforma No Més Morts a la C-55 diu que les bonificacions són "insuficients" i segueix reivindicant el desdoblament de la C-55

El conseller Juli Fernàndez durant la presentació dels descomptes a la C-16
El conseller Juli Fernàndez durant la presentació dels descomptes a la C-16 | Pere Fontanals
23 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:41h
El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha explicat aquest divendres a la seu del Consell Comarcal del Bages l'ampliació de descomptes que s'aplicaran el 2013 a l'Autopista Terrassa - Manresa (C-16) i les noves mesures que facilitaran la gratuïtat de la ronda de Manresa per aquesta mateixa via. "Unes mesures que calculem que suposaran un increment en la despesa de la Generalitat d'un milió i mig d'euros anuals", ha afirmat

Els descomptes passaran del 70% al 80% en el peatge troncal de la C-16 i del 41% al 60% en els laterals i continuaran aplicant-se, només, a aquells usuaris de l'autopista que tinguin Teletac o l'aplicació Satelize i que s'hagin registrat previament. Igualment, els descomptes no seran universals i continuaran aplicant-se, unicament, a les hores punta dels dies laborables.

A partir del proper 2 de gener la gratuïtat en la utilització de la C-16 com a ronda de Manresa s'ampliarà a tots aquells usuaris que registrin la seva matrícula en una web del Departament de Territori de la Generalitat. Fins ara calia passar-hi amb Teletac o amb una aplicació específica, de manera que amb la nova mesura la gratuïtat "s'ampliarà a molta més població", ha assegurat Fernàndez. L'usuari caldrà que registri la seva matrícula prèviament i quan arribi al peatge la barrera s'obrirà de forma automàtica.

A diferència de la gratuïtat a la ronda de Manresa, els descomptes als peatges troncal i laterals de la C-16 s'aplicaran més endavant, al llarg del primer trimestre de l'any, "ja que han de passar per diferents tràmits abans no puguin ser aplicats". Tampoc la pujada de les tarifes de l'autopista a partir de l'1 de gener per la inflació no està decidida, "però en tot cas, entre l'increment de preus i l'ampliació del descompte, el saldo serà positiu per a l'usuari".

"Volem donar arguments per a traspassar vehicles de la C-55 a la C-16 i per això fem aquesta ampliació de descomptes i facilitem la gratuïtat a la ronda de Manresa", ha explicat el conseller.

La Plataforma No Més Morts a la C-55 diu que les bonificacions són "insuficients"
La Plataforma No Més Morts a la C-55 ha assegurat que les bonificacions anunciades pel conseller són "insuficients" i insisteix en reclamar la gratuïtat de la C-16 i el desdoblament de la C-55 per millorar la comunicació de la Catalunya Central amb la zona metropolitana, el Vallès i el Baix Llobregat.

En aquest sentit, el conseller Fernàndez ha explicat que properament anunciarà millores a la C-55, "però prefereixo fer-ho quan estiguin més avançades".