A més d'origen, Junts i Impulsem Manresa comparteixen lema: «Oportunitats, ordre i orgull»

Joan Vila diu que els nacionalistes "no tenen discurs propi", mentre que Ramon Bacardit assegura que és fruit "d'una casualitat total"

Ramon Bacardit de Junts i Joan Vila d'Impulsem
Ramon Bacardit de Junts i Joan Vila d'Impulsem | Arxius
22 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:40h
Junts Manresa i Impulsem Manresa no només comparteixen origen en la trencadissa del PDECat quan Carles Puigdemont va decidir tirar pel dret i crear una formació lluny de l'herència de Convergència, sinó que en aquesta llarguíssima precampanya que pateix la ciutat també comparteixen lema: "Oportunitats, ordre i orgull", si bé canviant l'ordre d'algun dels tres elements.

"La fórmula de l'ozó (O3)", com va exclamar Ramon Bacardit en l'acte de la presentació de Junts a la sala petita del Kursaal ara fa un mes, per reivindicar les tres o del lema, hauria de ser, potser, la fórmula de l'oxozó (O4), per incloure-hi també l'origen, que comparteixen les dues formacions.

Méntre que l'alcaldable de Junts, Ramon Bacardit, ha assegurat a NacióManresa que es tracta "d'una casualitat total" i que celebra "que coincidim en el que li cal a la ciutat", el d'Impulsem, Joan Vila, no creu en casualitats i assegura que "ens l'han copiat, com ens han copiat altres discursos". Vila ja parlava d'aquests tres eixos en l'entrevista que va concedir a NacióManresa.

L'alcaldable de la formació vinculada al PDECat ha anat més enllà i ha afirmat que "Junts té un problema de coherència", ja que mentre que per una banda "crítica el govern municipal", per l'altra "els seus regidors hi continuen pertanyent". "Per a nosaltres és bona senyal que ens copiï lemes i eslògans, ja que vol dir que estem en el camí adequat", ha conclòs Vila.