El Baxi Manresa es juga el seu futur a Europa en 40 minuts

Els bagencs tanquen la primera fase de la Basketball Champions League davant el VEF Riga a Letònia

El Baxi Manresa es juga el futur a la BCL davant el VEF Riga
El Baxi Manresa es juga el futur a la BCL davant el VEF Riga | FIBA
19 de desembre del 2022
Actualitzat a les 18:14h
El Baxi Manresa es juga contra el VEF Riga (dimarts, 18.30h. Esport3 i Teledeporte) el seu futur a la Basketball Champions League (BCL). Les combinacions són d'allò més diverses i les conseqüències d'una bona o mala classificació final són molt diferents. El conjunt de Pedro Martínez pot acabar primer i jugar directament la segona fase de grups, segon i jugar el play-in amb el factor pista a favor o ser tercer i jugar-s'ho tot amb el factor camp en contra. Si els bagencs han de jugar una eliminatòria serà contra un equip del grup E. Hapoel Jerusalem, Ludwigsburg i Darussafaka són els candidats. 

Per ser primer de grup el Baxi Manresa ha de guanyar el seu partit i esperar que el Benfica perdi a casa contra el Limoges. El Benfica es proclamarà campió del grup F si venç el seu compromís amb independència del que passi a Riga. En aquest cas, el Baxi Manresa seria segon. La combinació més dolenta per als manresans és el triomf del Limoges i una derrota a Letònia. Això els enviaria al tercer lloc de grup i una eliminatòria amb el possible desempat en camp contrari. 

Adan Waczinsky i Tyson Pérez han estat els jugadors que han valorat l'important partit. L'aler polonès ha explicat que "sabem la importància d'aquest partit i que no tot depèn de nosaltres. Anirem a Riga a jugar el nostre millor bàsquet". Waczynski desconfia d'un rival que ja no s'hi juga res. Aquest fet el converteix "en un rival perillós. Haurem d'estar molt atents".  


Per la seva banda, Tyson Pérez creu que "hem d'anar a totes per recuperar la confiança que hem perdut". L'ala-pivot coincideix amb el seu company i pensa que el VEF Riga es voldrà acomiadar de la BCL donant una bona imatge. Després del partit continental, el Baxi Manresa no tornarà a jugar fins el dia 30 de desembre davant el Girona. L'hispanodominicà creu que la setmana que tindran per preparar el partit serà un bon marge de temps per preparar aquest partit amb garanties. 

El VEF Riga ocupa el darrer lloc del grup amb una sola victòria. Aquest triomf el van aconseguir contra el Limoges fa gairebé dos mesos. Aquesta mala situació a Europa contrasta amb la ratxa oberta de victòries que té a la seva lliga nacional. Els letons sumen nou victòries consecutives i són segons. 

Arxivat a