Valentí Junyent no donarà suport a cap llista de cara a les eleccions municipals de 2023

L'exalcalde de Manresa va declinar "amablement" tancar la llista de Junts i no es planteja, "ni molt menys", fer campanya per Impulsem-PDECat

Valentí Junyent en una imatge d'arxiu
Valentí Junyent en una imatge d'arxiu | Martí Urgell
19 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:57h
L'exalcalde de Manresa Valentí Junyent no participarà ni donarà suport públic a cap llista electoral entre les que es presentaran a la ciutat de cara a les eleccions municipals de 2023, segons ha assegurat a NacióManresa. Junyent ha afirmat que complirà el compromís que va prendre durant la campanya de 2019: "Vaig dir que aquella era la meva última campanya electoral, i així serà".

Aquest és el compromís que va argüir a Ramon Bacardit quan li va proposar tancar la llista de Junts. "Li agraeixo que m'ho proposés", però va declinar "amablement" l'oferiment perquè no vol participar en una nova campanya. Tampoc no es planteja, "ni molt menys", fer campanya per Impulsem, tot i que estigui recolzada pel que ha estat el seu partit, el PDECat. En aquest sentit, reconeix que li ha "molestat" llegir en una entrevista que Joan Vila digués que formaria part de la seva llista, "quan ni tan sols no hem parlat".

Junyent viu els seus darrers mesos com a regidor de l'Ajuntament de Manresa després de nou anys de batlle i els tres darrers com a regidor d'Hisenda, centrat en la feina al consistori, que compagina amb la seva responsabilitat al capdavant d'Espais Naturals i Medi Ambient a la Diputació de Barcelona.

Quan el mes de maig acabi el seu mandat tindrà 63 anys i haurà vist la campanya des de la distància. Després, "ja veurem quina serà la meva dedicació".