El CB Vilatorrada s'emporta un apassionant derby bagenc contra La Salle (73-76)

Un parcial de 2-13 a l'inici de l'últim quart possibilita la victòria dels de Sant Joan, tot i un darrer triple fallat dels manresans que hauria portat a la pròrroga

La Salle ha perdut contra el CB Vilatorrada en un partit molt emocionant
La Salle ha perdut contra el CB Vilatorrada en un partit molt emocionant | Hasmukh Kerai
17 de desembre del 2022
Actualitzat el 18 de desembre a les 22:35h
A La Salle Manresa S. Gol no se li donen bé els derbis bagencs d'aquesta temporada. Si ara fa poc més d'un mes queien a casa contra el Grup Via CB Artés 78-86, aquest dissabte ho han tornat a fer contra el Terra Endins CB Vilatorrada 73-76, tot i que la història dels dos partits ha estat força diferent.

En aquesta ocasió, La Salle Manresa ha tingut el partit de cara gairebé sempre durant els tres primers quarts, tot i que amb diferències en el marcador que mai no han superat els 8 punts, 56-48 al tercer quart, i algun petit avantatge dels de Sant Joan, que han ha estat capgirat deseguida.

El partit, però, ha canviat de dinàmica a l'inici de l'últim quart quan els santjoanencs han endossat un parcial de 2-13 que ha transformat el 59-56 amb el s'havia tancat el quart anterior en un 61-69 per encarar la recta final del partit. Lluny d'arronsar-se, els manresans han donat resposta amb 10 punts seguits sense resposta per posar-se de nou per davant, 71-69, a falta de menys de 2 minuts.

A partir d'aquí, el CB Vilatorrada ha estat més encertat i amb un triple de Guillem Andreu i un tir lliure i una cistella de dos de Xavier Roqueta, s'han tornat a situar per sobre, 71-75, entrat a l'últim minut. Una cistella local de Talarn i un nou tir lliure de Roqueta han situat el marcador 73-76. Pau Virós fallava a l'última jugada l'intent de triple per empatar el partit.

Per La Salle, Oriol Font ha fet 18 punts i Nil Deix, 16. Pel CB Vilatorrada, el màxim anotador ha estat Xavier Roqueta amb 22 punts seguit de Guillem Andreu amb 15.

Amb aquest resultat, La Salle Manresa S. Gol i Terra Endins CB Vilatorrada queden empatats a la classificació del grup 2 de la Copa Catalunya amb 5 victòries i 6 derrotes, a la meitat inferior de la taula. El Grup Via CB Artés rebrà aquest diumenge l'SD Espanyol a 1/4 de 8 del vespre.