El Kursaal acollirà aquest dissabte l'espectacle de cloenda dels 45 anys d'Imagina't

L'entitat encarregada de la programació per a públic familiar acomiadarà l'any amb un espectacle amb actuacions i col·laboracions sorpresa

Presentació de la cloenda del 46è aniversari d'Imagina't
Presentació de la cloenda del 46è aniversari d'Imagina't | MEES
Redacció
12 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:06h
Imagina't, l'entitat encarregada de la programació per a públic familiar a Manresa, ha celebrat al llarg d'aquest any el seu 45è aniversari amb un conjunt d'activitats que es clouran aquest dissabte, 17 de desembre a les 18 h, a la sala gran del Kursaal amb un concert dirigit i coordinat pel músic i animador Pep López

Àngel Daban, Noè Rivas, Lluís Pinyot, Miqui Giménez, Amadeu Rosell, Jordi Palau i Lluís Atcher seran alguns dels convidats en aquesta festa pensada per a xics i grans que comptarà amb nombroses actuacions, una banda creada per a l'ocasió, integrada per Anna Sardà, Mar Serra, Laia Casanellas i Marta Urdiales i col·laboracions sorpresa. 

L'entitat manresana, formada per una xarxa de voluntaris que col·laboren desinteressadament i que té com a finalitat la promoció d'espectacles infantils i juvenils a Manresa, clourà amb aquest espectacle fet a mida l'efemèride dels 45 anys. 

Nascuda a l'any 1977 a l'antiga Sala Loiola (Sala Ciutat) i amb el nom de Rialles, actualment Imagina't Xarxa Manresa està liderada per Joan Vilà i és l'entitat responsable de la programació estable per a públic familiar que es porta a terme al Teatre Conservatori, Espai la Plana, sala petita del Kursaal i, esporàdicament, a la sala gran. 

Durant aquests anys s'han programat aproximadament uns 500 espectacles i han passat pels diferents teatres i espais de Manresa uns 100.000 espectadors. 

Un any per recordar
En aquest any de commemoració dels 45 anys, l'entitat manresana ha dut a terme nombroses activitats entre les quals una petita Festa Major a l'Espai de l'Anònima de Manresa, el passat 30 d'abril, que va comptar amb tota mena d'entitats manresana que mouen el teixit cultural de la ciutat. 

Ha participat en l'organització, col·laborant amb diferents entitats culturals, de la revetlla de Sant Joan sense petards i el cicle Petit Cine Club, així com també, ha programat onze espectacles, com La nena dels pardals, Pintamúsica, Bob Marley for babies, Patufet o On vas moby dick? entre d'altres, i que han sumat més de 4.000 espectadors. 

Imagina't – Xarxa Manresa
Imaginat forma part de La Xarxa, una fundació privada sense ànim de lucre formada per un moviment de voluntaris d'arreu de Catalunya unit per organitzar espectacles per a nois i noies amb l'objectiu de promoure la formació de nous públics per a les arts escèniques i contribuir a la seva formació personal i cívica. Arreu de Catalunya, en aquests moments, prop de 1.000 persones col·laboren en la programació d'una temporada estable d'espectacles infantils que es duu a terme a més de 70 poblacions catalanes, entre elles Manresa.

Programació d'Imagina't del 1r semestre de 2023
Dissabte, 14 de gener – 17 i 18 h
Kursaal – Sala Petita
Univers
Cia Engruna Teatre

Dissabte, 4 de febrer – 17.30 h
Teatre Conservatori
Mon Petit Souvenir
Cia La Bleda

Dissabte, 11 de febrer – 17.30 h
Espai Plana de l'Om
Núvol, Núvol
Cia Periféria Teatro

Dissabte, 25 de febrer – 17.30 h
Kursaal – Sala Petita
Alma
Cia LaBú Teatre

Dissabte, 4 de març – 17.30 h
Teatre Conservatori
Les aventures del Lleó Vergonyós
Cia El Pot Petit

Dissabte, 1 d'abril – 17.30 h
Teatre Conservatori
La llàntia meravellosa
Cia Festuc Teatre

Dilluns, 1 de maig – 18 h
Teatre Conservatori
Els millors moments de Marcel Gros
Cia marcelgros

Dissabte, 13 de maig – 17.30 h
Teatre Conservatori
10 anys de la Companyia Sgratta
Cia Sgratta

També aquesta propera temporada, dins la programació del Petit Kursaal es podran veure els espectacles per a públic familiar Descontrol Orquestral dels Xiula (8 de gener), El Petit Príncep' d'Antoine de Saint-Exupéry (19 i 20 de febrer) i La motxilla de l'Ada de Teatre al detall i La Tresca i la Verdesca (26 de març).