El tram urbà del riu Cardener a Súria serà objecte de treballs de neteja a partir de dilluns

L'actuació comportarà un descens programat del nivell de l'aigua per tal de facilitar la intervenció de maquinària pesada

Riu Cardener a l'altura de Súria
Riu Cardener a l'altura de Súria | AjSú
Redacció
11 de desembre del 2022
Actualitzat a les 22:01h
El tram del riu Cardener comprès entre el pont de Salipota i la palanca de la Fàbrica Vella de Súria serà objecte de treballs de neteja i retirada d'excés de fangs a partir d'aquest dilluns 12 de desembre. L'actuació comportarà un descens programat del nivell de l'aigua per tal de facilitar la intervenció de maquinària pesada que accedirà a la llera del Cardener des del passeig del Riu.

L'objectiu d'aquests treballs és retirar els fangs i sediments acumulats com a mesura de precaució davant de possibles increments del cabal. L'actuació també afavorirà la fauna del riu i la realització d'activitats humanes com la pesca recreativa.

L'Ajuntament ha dut a terme les gestions pertinents per tal d'obtenir el permís de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per a la realització d'aquests treballs, pels quals s'ha concedit una subvenció parcial, i que tenen un pressupost de licitació de 77.530,77 euros, IVA inclòs. Es preveu que aquesta intervenció es perllongui durant prop de tres setmanes.

Els treballs es desenvoluparan en un tram fluvial d'uns 475 metres, amb una superfície aproximada de 5.300 metres quadrats.

L'Agrupació de Pescadors Esportius de Súria ja ha estat informada sobre la realització d'aquesta actuació. Al mateix temps, l'Ajuntament demana a tota la ciutadania que s'abstingui d'apropar-se al riu Cardener en els punts més propers als treballs que s'hi estiguin realitzant.
Arxivat a