Sebastià Catllà deixarà la presidència d'Ampans el proper mes de gener

L'entitat li lliurarà cavallet d'or, la seva principal insígnia, en el transcurs del Concert de Nadal

Sebastià Catllà deixa la presidència d'Ampans
Sebastià Catllà deixa la presidència d'Ampans | Ampans
Redacció
10 de desembre del 2022
El president d'Ampans, Sebastià Catllà i Calvet, serà homenatjat al Concert de Nadal que l'entitat celebrarà aquest dimarts 13 de desembre al Kursaal. El patronat de la Fundació, reunit el 14 de novembre, va acordar lliurar-li el cavallet d'or, la principal insígnia de l'entitat, en reconeixement a la tasca que ha fet al capdavant d'Ampans. Sebastià Catllà deixarà la presidència el gener de 2023 tot i que seguirà com a membre del patronat.

L'empresari manresà, vinculat a Ampans des del 2004, va accedir a la presidència el 6 de juny de 2016 per un mandat de quatre anys, però davant la irrupció del coronavirus i a petició del patronat, va decidir mantenir-se al càrrec perquè l'organització pogués concentrar tots els esforços en contenir els efectes de la pandèmia.

En aquests més de 6 anys de presidència de Sebastià Catllà, l'entitat ha passat de 2.200 a 3.500 persones ateses anualment, i de 730 treballadors, a un miler llarg de persones que hi tenen el seu lloc de treball

Sota el seu mandat s'ha posat en marxa, en l'àrea social, la residència infantil i escola Els Companys, a Sant Fruitós de Bages, que acull a infants i adolescents amb TEA d'alta complexitat, el desplegament dels serveis de Centre Ocupacional a vuit municipis del Bages, i la posada en marxa de les Aules Integrals de Suport (AIS) per a alumnes escolaritzats a l'ordinària amb un diagnòstic de salut mental

En l'àmbit de l'economia social per a la inclusió laboral, l'entitat ha posat en marxa dos supermercats franquiciats amb Caprabo, una nau industrial al Polígon Els Dolors de Manresa que acull la secció del Serveis a la Indústria i nous enclavaments laborals. Més recent ha estat l'impuls de la Formació Dual específica per a persones amb discapacitat intel·lectual.

També durant l'etapa de Sebastià Catllà, Ampans ha portat a Manresa i a diversos territoris de la Catalunya Central, el programa Noves Oportunitats per a joves que abandonen els estudis de forma prematura i, conjuntament amb la FUB i el BBVA, l'impuls del programa UniversiMés que fa accessible la universitat a persones amb diversitat intel·lectual i trastorns de salut mental. 

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, serà l'encarregada de lliurar-li el cavallet en un acte que també comptarà amb la presència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i de la directora general de Serveis Socials i regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs, entre d'altres personalitats. Serà al Concert de Nadal que acollirà el teatre Kursaal, dimarts que ve a les 20h, amb el concert de la Camerata Bacasis, Electrobacasis.