14
de desembre
del
2022
Actualitzat
el
15
de desembre
a les
21:17h
Escudella de galets, carn d'olla, pollastre rostit, canelons, sarsuela, suquet de peix, neules, torrons, tortell... Hi ha dies assenyalats en què el menú és indiscutible; no es pot tocar. És pràcticament un ritual que per molt que passin els anys, es repeteix i es repeteix, impertorbable als relleus generacionals. Això, aquí a Catalunya, passa durant les festes de Nadal. Concretament, pels dinars del 25 i el 26 de desembre i, en alguns casos, també pel sopar del 24. Això no vol dir, però, que la resta de dies que envolten aquest període de joia hivernal estiguin exempts de trobades al voltant d'una taula plena de menjar. De fet, és habitual aprofitar l'avinentesa per organitzar àpats amb persones que fa temps que no veiem o amb qui ens costa coincidir. I si bé és cert que anar al restaurant és una opció que força gent contempla, també és una realitat que la despesa econòmica derivada de les festes fa que hi hagi una certa tendència social a escombrar cap a casa.
I què vol dir, això? Doncs que el pes de la creativitat gastronòmica recau en mans de l'amfitrió o amfitriona. En aquest sentit, i com que som conscients que amb el ritme de vida que portem costa arribar a tot, des de NacióManresa -i amb el suport del Consell Comarcal del Bages- hem preparat un especial de Nadal del popular Amb barret de xef en què les cuineres i cuiners d'alguns dels restaurants adherits a les4 Temporades Gastronòmiques del Bages, proposen plats exquisits i assequibles amb un toc festiu perquè deixeu tothom bocabadat. Tots ells, a més, elaborats essencialment amb productes del Rebost del Bages, perquè consumir de proximitat és sinònim de salut, sostenibilitat, responsabilitat i -sobretot!- bon gust. Esperem inspirar-vos i complaure-us el paladar. Bones festes i bon profit!
I què vol dir, això? Doncs que el pes de la creativitat gastronòmica recau en mans de l'amfitrió o amfitriona. En aquest sentit, i com que som conscients que amb el ritme de vida que portem costa arribar a tot, des de NacióManresa -i amb el suport del Consell Comarcal del Bages- hem preparat un especial de Nadal del popular Amb barret de xef en què les cuineres i cuiners d'alguns dels restaurants adherits a les4 Temporades Gastronòmiques del Bages, proposen plats exquisits i assequibles amb un toc festiu perquè deixeu tothom bocabadat. Tots ells, a més, elaborats essencialment amb productes del Rebost del Bages, perquè consumir de proximitat és sinònim de salut, sostenibilitat, responsabilitat i -sobretot!- bon gust. Esperem inspirar-vos i complaure-us el paladar. Bones festes i bon profit!