Creadors plàstics de la Catalunya Central obren els seus estudis al públic

La iniciativa de l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central inclou la mostra del treball de set artistes contemporanis durant aquest mes de desembre

Estudi obert de Marina Berdalet a l'Estany, aquest dijous
Estudi obert de Marina Berdalet a l'Estany, aquest dijous | Marina Berdalet
08 de desembre del 2022
Actualitzat a les 12:43h
L'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central ha iniciat aquest mes de desembre la proposta Estudis Oberts per acostar al públic el treball que fan set creadors plàstics de la Catalunya Central als seus tallers i gaudir de l'art contemporani des d'un punt de vista diferent.

El passat cap de setmana, els artistes Alba E. Peligero i Xavier Sis ja van mostrar el seu treball en gestació. Aquest dijous ho fa Marina Berdalet al seu estudi de l'Estany. El cap de setmana serà el torn de Roser Oduber i Rosa Maria Alonso García, i el següent, d'Àngels Freixanet i Lourdes Fisa.

El proper dissabte a les 12 del migdia s'inaugurarà l'exposició Límits geològics / blanc i roig de Roser Oduber al Forn de la Calç de Calders. En el marc de la inauguració, l'artista oferirà la visita al seu taller on es podrà veure de primera mà l'entorn natural i les matèries primeres que utilitza per expressar-se, a banda d'explicar els objectius del CACiS.

L'endemà diumenge, de 10 del matí a 12 del migdia, Rosa Maria Alonso García oferirà una visita comentada interactuada sobre la seva obra, el concepte i les idees, a la Nau de Santpedor, a la seu de Ràdio Santpedor.

Ja al següent cap de setmana, qui ho vulgui podrà visitar el taller de l'escultora Àngels Freixanet al Colomer de Manresa, davant del Col·legi la Salle, a la Parada, en direcció al Parc de l'Agulla.

La proposta d'Estudis Oberts de l'Associació d'Artistes Visuals de la Catalunya Central d'aquest mes de desembre finalitzarà el diumenge, dia 18 de desembre, amb la visita al taller de Lourdes Fisa, al passeig Pere III, 89, entresol, 2a, de Manresa. L'estudi d'estampació estarà obert de 10 del matí a 2 del migdia.

Amb Estudis Oberts, l'AAVCC convida a descobrir aquest treball que es fa en secret, lluny de l'escrutini públic. L'art és molt més que el resultat final, i d'aquesta manera es podrà veure quin és també el seu procés. És una oportunitat única de poder entrar en el santuari de gestació, inspiració i creació de les obres, els quadres, les escultures o creacions que més tard ocuparan l'espai públic o els museus.
  
Aquesta primera edició ha der ser assaig d'hivern, preludi de l'edició de primavera on els estudis i altres espais de la Catalunya Central s'obriran conjuntament per oferir activitats exclusives.