Un nou llibre recull les cases i masos centenaris de Castelltallat

Zenobita edicions, per encàrrec de l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages, publica "Cases i masos de Castelltallat", d'Ernest Molins Roca

Vista parcial de la portada del llibre
Vista parcial de la portada del llibre | Zenobita
Redacció
07 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:51h
Zenobita edicions, per encàrrec de l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages, acaba de publicar Cases i masos de Castelltallat, una obra que cataloga i aprofundeix en la història de totes les cases de l'antic terme de Castelltallat. El punt de partida d'aquest estudi, elaborat per Ernest Molins Roca, és un cens de cases centenàries de finals del segle XIX, el moment en què el poble va assolir la màxima població. Les històries de les cases i els seus habitants comencen al segle XVI i arriben als nostres dies. El llibre inclou arbres genealògics dels hereus o propietaris i més de tres-centes fotografies.

La catalogació de tot l'entramat patrimonial del terme ha requerit una feina de més de dotze anys de recull de dades de documents dels arxius públics, notarials i eclesiàstics, així com arxius privats. També s'ha comptat amb la col·laboració de veïns que han aportat el seu testimoni. Aquest doble vessant resulta, alhora, una història rigorosa i entretinguda.

El principal destinatari d'aquesta obra és la gent de Castelltallat amb la intenció que coneguin i se sentin orgullosos del seu passat col·lectiu i valorin el patrimoni que els ha pervingut dels avantpassats.

L'autor, Ernest Molins Roca, ha publicat diverses obres amb Zenobita edicions, entre les quals Fals, les cases, Fals, la història, Camps, les cases i la història, Cases i masos de Rajadell I i II, Fonollosa, les cases i Fonollosa, la història.

La presentació del llibreCases i masos de Castelltallat tindrà lloc aquest diumenge 11 de desembre a l'església parroquial de Castelltallat a les 11 del matí.